laupäev, 2. juuni 2018

Mai tegemised

See, et ma pole ammu midagi siia kirjutanud ei tähenda sugugi, et oleksin sportimisse mingi pausi teinud. Vastupidi - see viimaste aastate ilusaima südasuvise ilmaga mai on pakkunud nii mõnegi suurepärase emotsiooni ja rohkelt ka treeninguid.

Võidurõõm :) Foto: ACE Adventure Racing Team

Nädal peale Lahti Red Bull 400 võidukat teatevõistlust toimus Pirital Tallinn City Trail nimeline maastikujooksuvõistlus, kus valisin võistlemiseks juba kolmandat aastat järjest 8 km distantsi. Stardipaugu kõlades sai mõõdukalt minema tormatud ja oh seda üllatust kui mõnisada meetrit hiljem selja taha vaatasin - tühjus :D Uskumatu mõtlesin ja lasin vaikselt edasi. Enne jooksu sai Markoga arutatud, et ei tea mis tunne Mukungal on kui ta teistel eest ära jookseb - nüüd sain teada :)  Esimese kilomeetri aeg 3:45 ehk ei midagi erilist kui arvestada, et sel lõigul ühtki arvestatavat tõusu polnud. Proovisin hoida ühtlast tempot ja mitte jalga väga sirgu lasta, sest treeningu mõttes sobis sellesse päeva üks tugev pingutus väga hästi. Peagi olin paeastangu all ja tuli ronima hakata. Kuigi see mulle sobis siis jõudes ülesse oli taas jooksma hakkamine ikkagi paras katsumus, sest pulss oli laes ja jalad kanged. Ei hakanud end tõusul tagasi hoidma ja vajutasin nii kuis tuli, sest ohtu tagantpoolt polnud ja tõusulõik vahele sobis hästi. Kokku kella järgi 8,15km aeg 32:39 ja 79 tõusumeetrit. Edu järgneva ees 4 minutit. Mitte, et ma jube kiire oleks olnud aga konkurents jäi seekord lihtsalt lahjaks.
Meeldivaks üllatuseks oli võidu eest auhinnaks saadud 60.- Deimex sport poe kinkekaart. Kuna otsisingi just endale uusi maastikujooksujalanõusid ja seal poes on hea valik Itaalia brändi Salewa ja Dynafit tooteid siis sai ka ost sooritatud. 139-60 eurot vaesem ja kergete ning mugavate uute jooksujalatsite võrra rõõmsam. 

Salewa Michelini põhjaga maastikujooksutossud. Foto:erakogu

Vaid neli päeva peale Pirita jooksu sai end stardijoonele seatud järjekordsel Pae Pargi rahvajooksul. Kui eelmisel aastal sai sealt kolmas koht koju toodud siis sel aastal stardikoridoris olles oli juba selge, et ega etteotsa seekord asja ei ole. Läbisin 4,8 km võistlusmaa ajaga 16:25 ehk 3:31 per km, kohaks seekord 6, kaotust võitjale Martin Vilismäele pea minut. Mõnus vahelduv rada, ladus korraldus ja super ilm.

Pae pargi jooksu start. Foto: Lasnamäe linnaosvalitsus

Kuna Pae pargi jooks näitas, et olen võimeline jooksma oma uue 5km rekordi siis panin panused Rimi heategevuslikule juunijooksule, mis toimus Kadrioru pargis 02.06. Plaane võib ju teha aga see ei tähenda, et ka nii läheb - ju ma siis nii väga ei tahtnud ka, sest ega ma kuidagi eriliselt selleks ei valmistunud - ei füüsiliselt ehk kehale rohkem puhkust andes (vastupidi andsin terve nädala korralikult kuuma nii trennis kui tööl) ega ka toitumises. Jube kanged olid hommikul jalad - seda siis sellise nädala pealt: E: kang T: ratas 66km  N: jooks 8km (3 kilomeetrist lõiku) R: korralik füüsiline tööpäev 7,5 tonni kive sai päeva jooksul ette tõstetud ja maha laotud. :) - mine siis jookse veel järgmine päev mingi rekord. Siiski andsin endast parima ja ajaga 17:14 sain 20 koha, keskmiseks kilomeetri ajaks 3:37. Rajal andis motivatsiooni rohkem pingutada naiste võitja Kaisa Kukk, sest kes siis ikka tahaks naistele kaotada - aitäh :)

Peale jooksu väike jäätis ja Koit Toome kontsert Foto:erakogu

Edasi läheb samas taktis või isegi kiiremas, sest ees on ootamas palju uusi huvitavaid võistlusi. Seda ka treppidel ja tõusudel. Lisainfo: https://www.facebook.com/trepijooks/

Sportlikku suve!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar