teisipäev, 19. juuni 2018

Kõva mehe jooks 2018

Seekord lati alt läbi!

Siiski tegin raja läbi. Foto:erakogu

Eelmine aasta oma esimesel Kõva mehe jooksul sain teisest stardigrupist startides seitsmenda koha. Tol korral jäi kolmas koht vaid 35 sekundi kaugusele - tahtsin sel korral vea parandada kuid nagu ikka ei lähe tavaliselt asjad nii nagu planeerid.

Jooksuvorm on vähemalt spordikella arvates oluliselt parem kui aasta varem kuid sellest oli ikkagi vähe abi - sattus olema halb päev.
Mis siis juhtus?
Plaan oli algus võtta vähe rahulikumalt ja hakata vaikselt tempot tõstma peale esimest tiigi ületust. Veest väljudes olingi esimestega võrreldes löögiulatuses ja tõstsin vaikselt tempot. Siis aga hakkas jama pihta, esmalt hakkas vasakult alt pistma ja mõne aja pärast ka paremalt ribide alt. See sundis aga tempot natuke alla laskma ja vahe esimestega hakkas kärisema. Paanikat siiski polnud, sest olen ka varasemalt pistmisega võidelnud ja see on masseerides või õige hingamise rütmi juures ära kadunud.
Seekord mitte - võitlesin pistmisega 5-6 kilomeetrit, see aga tähendas "säästureziimil" liikumist. Olin parimate kohtade püüdmisest juba loobunud ja pingutasin vaid tiimi OCR Estonia tiimi hea koha nimel.

Liikusingi rajal Tarmo Perteli järel, kes oli samuti meie võistkonnas. Kohad mõlemal esikümne lõpus. Kuna meie kolmas liige Aleksandr Kuleshov oli meist eespool siis võis eeldada, et võistkondlikult on tiimide arvestuse võit meie. Aga sellega polnud jamad siiski lõppenud ja konteinerist läbi joostes ja jõudes uusarenduseni eksisime koos Tarmoga rajalt. Meiega liitus veel tagant kaks jooksjat ja võssa me kõik neljakesi läksime. Ühtäkki olime tagasi konteineri juures ja tuli tõdeda, et lõikasime raja kuskilt otseks. Mis aga sitasti see uuesti ehk läksime uuesti samas suunas kuid seekord õigesti. Lisaring mis me läbisime oli hilisemat gps jälge vaadates  410 meetri, mis võttis aega 2 minutit 40 sekundit. Tore lugu küll, sest tiimi arvestuses kaotasime selle jamaga täpselt topelt aja.

Võistlejaterivis tegime läbi korraliku languse ja asusime jooksma naiste liidri selja taga. Seda küll mitte kaua ja tasapisi sai kohti parandatud. Ainus motivatsioon tugevalt pingutada oli ikkagi võimalus, et tiimiga teeme hea tulemuse. Jooksin pikalt Tarmoga koos. Siis aga ühes jõge ületavas kohas jooksin vees mingi kivi või tala otsa ja lõin sääre korralikult ära. Päris ehmatav kolakas oli - võttis silme ees kirjuks ja ka tempo taas alla. Edaspidi võtsingi tempos natuke maha ja proovisin ennast rohkem mitte vigastada. Õnneks piirdus too äpardus kergelt paistes jala ja marraskil sääreluuga.

Aeg 1:01,8
Koht 21
OCR Estonia (Marko Viru, Heiki Rebane, Tarmo Pertel, Aleksandr Kuleshov ja mina) võistkondlik 2 koht. Kaotus võitjatele Koidu suusaklubile 58 sekundit ehk oleks/poleks.


Parimad tiimid. Foto:treeningpartner
Nüüd aga saab mõneks ajaks võistlustest puhata, sest järgmine tõsisem pingutus plaanis 14.07 toimuval Pajusi mudajooksul. 

2 kommentaari:

  1. Pajusis võtad teatepulga minult üle ja võidad. ;)

    VastaKustuta
  2. Eksin metsa ära või jään mutta kinni :D Tule ka ikka saad vaheldust!

    VastaKustuta