laupäev, 29. aprill 2017

Myfitness Madness City Race

Minu senine takistusjooksu ajalugu sisaldab vaid ühte jooksu. Nimelt sai ammustel aegadel osa võetud korp! Fraternitas Tartuensis suvepäevade raames toimunud mõõduvõtust sõduritele mõeldud harjutusrajal Paldiskis.
Võrreldes toonase katsumusega oli tänane siiski midagi muud. Kuigi ka tookord ma võtsin võistlusel võidu siis tänane rada oli justkui minule loodud - meeletus koguses tõuse. Soojendust tehes jooksime Markoga raja osaliselt läbi - takistused jätsime küll suures osas vahele kuna kõik oli märg ja libe kuid pildi, mis ees ootab sai päris selgeks. Start oli konarlik, sest esimesed 50 m oli kotijooks, kus oskused jätsid soovida. Ennem selle lõigu lõppu lauluväljaku treppide ees tegi seni meie gruppi juhtinud mees päris korraliku lennu asfaltile. Antud vaatepilt võttis pildi selgeks ja andis märku, et takistustel tuleb külma pead hoida ja pigem mitte rabeleda, sest kukkumine võib olla kerge tulema. Lauluväljaku trepist läksin hooga üles ja alla tulles ning mäkke tõusule suundudes võtsin sisse juhtohjad. Poole mäe peal tuli võtta selga 20kg kott ja sellega mäest üles rühkida.

Marko stiilinäide. Foto: erakogu
Kuna olin selleks ajaks õrna vahe eelnevaga sisse saanud siis ei hakanud end tagasi hoidma ja vajutasin nii kus jaksasin. Kott maha ja väike jooks, mis sisaldas ka rehvide läbimist, paari planku, vahukasti ja mäkketõusu rehvide ületusega ning juba järgmine suurem takistus, milleks oli köie otsa ronimine, ootas ees. Üks kaks ja üleval olingi ning sihikindlalt edasi. Jälle kott selga ja mäest alla.

Kuiv Niilus. Foto: erakogu

Käte jõul. Foto: erakogu
Kes köiest üles ei saanud pidi läbima 200 meetrise trahviringi. Edasine teekond jätkus plangu ületuste ja jooksuotsatega. Planke võtsin pigem ettevaatlikult ja see võttis ka pulsi alla ning sai jooksul rohkem pingutada. Ennem lõppu tuli veel läbida roomamine võrgu alt läbi. Kui selleks ajaks oli olemine veel suhteliselt kuiv siis seal sai mõnusalt märjaks. Keeruliseks muutis seal olukorra veel see, et kui mina sinna takistusele jõudsin siis oli paras ports inimesi seda läbimas. Õnneks oli aga ruumi piisavalt ja oma väikse kubatuuri tõttu mahtusin sealt samuti läbi pugema. Loodetavasti kedagi väga ei seganud. Ennem lõppu sai veel 200-ga trepist üles joostud ja päästev lõpujoon tuligi vastu.

Aeg 15:57,6 koht 1

Tegelikult oleks tahtnud veel joosta :)
Kui teel olnud takistused oleks võinud vast veel kõrgemad ja pikemad olla siis seekord aitas olukorda raskemaks teha ilm. Kui võistluse aeg veel tuli kerget vihma, lörtsi siis mida edasi seda tugevamaks läks sadu ja tõusis ka tuul. Mida võiks veel tulevikus muuta on stardigruppide suurem vahe, et kõik saaks soovi korral takistused kiirelt läbitud.
Vaatamata kõigele olid lõpetajate näod rõõmsad ja tuju hea. Tulevikus on mida meenutada :
Hetkel on koduaknast välja vaadates korralik lumevaip maas. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar