esmaspäev, 3. aprill 2017

Kuidas õnnestus Teletorni trepijooks ja mis saab edasi?

Kui ma SI pulga ülemisse lugerisse panin oli selline  rahulolu tunne - oma arust sai päris hea jooks tehtud. Jalad lõid tuld ja kopsud põlesid. Kella mul jooksu aeg peal ei olnud ja seega täpset aega ei teadnud. Sisetunne aga ütles, et eelmise aasta 4:46 sai üle joostud küll. Tunne on aga vahest petlik ja reaalne resultaat oli hoopis 4:55 Olin veits segaduses, et kuidas see võimalik oli? Mis läks valesti? Liiga kiire algus?  Kui aus olla siis ei tea, peab mõtlema veel.
Samas imelik on viriseda mingi aja üle kui õnnestub võistlus võita. Võit on ju kõige tähtsam! - kuid kas ikka on? Tegelikult kui aega nägin siis käis isegi selline mõte peast läbi, et keegi võiks selle täna üle joosta. Häirima jäi kogu selle asja juures see, et vaadates aegu siis mingist edasiminekust ei saa kuidagi rääkida. Aja järgi võiks öelda et on pigem paigalseis või isegi taandareng. Võidust tähtsam ongi minu jaoks hetkel, et toimuks progress. Samas kui jälgida kogu hooaega siis kõikidel kodumaistel trepijooksudel olen jooksnud üle kõik enda varasemad ajad. Seega äkki sattus lihtsalt halb päev või on hoog võrreldes veebruari ja märtsi algusega natuke raugenud. Eks mingi hetk tuleb teha järeldused ja järgmise aasta sügis-talvisesse treeningperioodi vajalikud parandused teha. Sai ju sel aastal vähe teistmoodi asjale lähenetud. Sportlikku "viha" ja jonni asjaga edasi minna sain siit aga küllaga ja jätkan teekonda saamaks paremaks.


Poodium. Foto: Aivar Pärtel

Trepijooksu silmas pidades saab vigu parandada juba 18 aprillil kui toimub Teletorni trepimaraton. Mingist rekordaja jooksmisest ei maksa aga seal unistada, sest 1 tunni jooksul tuleb üles joosta 5 korda. Seega õige tempo valik on väga tähtis.
Info ja registreerimine: siin

Tõrva tuletõrjujad peale finišit. Tehke järgi! Foto: Aivar Pärtel

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar