teisipäev, 18. aprill 2017

Teletorni trepimaraton 2017

Tallinna Teletorn.  Foto:erakogu

Kui eelmine aasta sai sarnane formaat proovivõistlusena peetud, siis sel aastal käis võistlus aja ja võidu peale. Tunniajase "akna" jooksul tuli üles joosta 5 korda ja tulemuseks ülesjooksude summeeritud aeg. Tõusumeetreid kokku 5*170 ehk ca 850m puhast tõusu.
Trennis olen küll kahel korral ka 7 korda üles "jooksnud" kuid seda mitte pulss punases. Seega väljakutse missugune.

Enne jooksu panin eesmärgiks teha esimese jooksu alla 5 minuti ja teised 5:10- 5:20
Võib öelda, et plaan sai täidetud :)

Jooksuajad:
1. 4:59
2. 5:15
3. 5:11
4. 5:15
5. 5:16
Kokku: 25:56
Koht: 1

Viienda jooksu video: siin

Päris tühjaks ennast pigistama ei hakanud kuid kergelt need jooksud ei tulnud, eriti see viimane, sest jalad olid selleks ajaks juba parajad pakud.

Saucony trepijooksu hooaeg kujunes seega suurepäraseks, sest sai kõik 2017 aasta etapid võidetud, siiski arenguruumi on veel piisavalt.
Pinge püsis sarjas lõpuni - eriti naiste osas kus naiste võitja selgus alles viimasel etapil kui Liina Volmerson möödus trepimaratonilt saadud võiduga  Kaili laanemetsast.
Meestest suutis end viimase etapiga kolmandaks tõsta Mardo Lundver

Sarja esikolmikud:

Naised:

1. Liina Volmerson
2. Kaili Laanemets
3. Sigrid Turja

Mehed:

1. Rauno Tiits
2. Dmitri Tsasovskih
3. Mardo Lundver

Kokku osales sel hooajal 43 tublit naist ja 127 meest.

Karikasarja võitjad. Foto: Tallinna tõusujooksusari

Täna tuli ka kiri TWA-lt ehk trepijooksu maailmameistrivõistluste korraldajalt, et olen oodatud 17 juunil toimuvatele võistlustele. Nende poolne panus 3 ööd koos hommikusöögiga + võistluspääse ja kohapealne transport. Lennukipileti peaksin ise ostma. Sel korral on üle kahe aasta korraldatavad maailmameistrivõistlused Hiinas Guangzhous. Otselend sinna on Helsingist küll olemas kuid hind pea 500.- päris krõbe.


Millega olen vahepealsel ajal tegelenud?

9 aprillil osalesime kogu perega (lisaks isegi ämm) Tartus Sinilille jooksul. Distantsiks 3,2 - tegelikult 3,4 kilomeetrit kuna juhtrattur eksis natuke ja ring läks pikemaks. Midagi see muidugi ei muutnud ja distants sai kõigile sama pikk. Endalegi üllatuseks sain pea 500 osalejaga jooksul 5-nda koha :)
Tulemused: Sinilille jooks 2017
Erilisi ootusi ennem starti ei olnud kuna eelneval päeval sai päev läbi puid tehtud ja õhtul abikaasa vanaema 80-ndal juubelil käidud kus sai kõvasti head paremat söödud - joodud. Keskmiseks kilomeetri tempoks oli 3:34 ehk minu kohta täitsa ok. Ma ise pole peale kooli lõpetamist nii lühikesel distantsil osalenud ja tuleb tunnistada, et täitsa mõnus oli. Seevastu lapsed tegid oma elu pikima jooksu. 9 ja 10 aastase tüdruku jaoks oli see päris paras katsumus. Kokkuvõttes võib öelda, et kõik olid rahul ja tore üritus millest järgmisel aastal võiks kindlasti uuesti osa võtta.

Treeningutel väga kuuma pole andnud vaid pigem rahulikult. Peale jooksmise lisasin oma nädala kavasse neljapäevaõhtuse ujumise, mida üritan nüüd endale sisse juurutada. Sinna lisaks ka saun.

Järgmine start juba laupäeval 22 aprillil Kõrvemaa kevadjooksul.

15.04.2017 Kevad, kevad kus sa oled?

1 kommentaar:

  1. Kui vähegi võimalik, siis proovi trepijooksu MM-il ikka ära käia. Seda enam, et nii hea pakkumise said. Usun, et see saab olema väärt kogemus, mida vanaduspõlves meenutada. Seal vast ka konkurents hetkel märksa kõvem kui kodumaal. :)

    VastaKustuta