pühapäev, 14. veebruar 2021

Alutaguse maraton 2021

 Lükkad aga edasi ei liigu! Võtad end oma arust kokku ja lükkad kõvemini aga tulemus ikka sama. Iga tõukega liigub eesolev suusataja eest ära ja piirduks see sellega. Ka külje peal olev rong liigub samas taktis. Seis oli hapu kuid lootsin, et äkki sõidu edenedes siiski olukord paraneb. 


Start. Foto autor: Adam Illingworth


Minu õnneks venis rivi suht ruttu pikaks ja tekkisid erineva pikkusega "rongid" Ühe sellise tagumiseks "vaguniks" end haakisingi kuid kinnitus oli pigem selline äraveninud kumminöör. Seal, kus vähegi paaris tuli lükata ja põhimõtteliselt kogu esimene pool maratonist, oli tükk tegu sabas püsimisega. Vaid need kohad, kus kannatas ka jalaga kaasa aidata võtsin rongi taas kinni. 

Vaim oli murtud ja teadsin, et sedasi mind enam kauaks ei jätku ja ühel paaristõukelõigul lasin konkurentidel minna. Mõnda aega sain üksi sõita kui üks selg sellest samast rongist tuli vastu. Küsisin, mis juhtus ja vastus oli, et ei lippa ja andis alla. 

Peale esimest joogipunkti tuli selja tagant taas kolmeliikmeline seltskond, kelle tuulde üritasin end haakida. Kuna nüüd oli juba omajagu sõidetud ja "vedur" uisusuusaga, siis tema tempo oli juba vastuvõetavam. Allamäge või sirgetel lõikudel kärises kerge vahe sisse kuid nii kui sai jalaga kaasa aidata siis olin taas grupi sabas olemas. Selle seltskonna lasin aga mingi hetk siiski minema - õigem oleks vist siiski öelda, et nad sõitsid eest ära. 

Peale poolt maad tuli aga eluvaim sisse tagasi ja hakkas tunduma, et põhi on käes - oligi. Olin langenud ca 120 kohale. Minu üllatuseks hakkas aga mida aeg edasi seda rohkem kaasvõitlejaid eespoolt nähtavale ilmuma. Järelikult oli tempo piisav, et viimase 10 km-ga hakata kohti parandama.

Kõik mäed või künkad võtsin tugeva pingutusega. Teadsin, et taastun neist kiiresti ära ja see oli ka ainus võimalus parem koht välja sõita. Viimasel viiel kilomeetril lükkasin tempo põhja ja konkurendid, kes selg ees vastu tulid said ka alistatud. Nüüd võtsin juba mäed maksimumiga ja ladusin oma trumbid letti. 

Finišijoon sai ületatud seekord 2:26:54 koht 105


Ilm: -6-8 kraadi, pressitud lumine rada (üksikutes kohtades ka läikis kohati)

Suusad: Rossignol C3 (võtsin kliistrisuusa, et oleks pigem parem libisemine) , pidamine 5+ (rode -1-3 3 kihti, kate Swix VR30 2 kihti) selle katsin veel Rex Hydrex geeliga, et paremini libiseks), libisemine 3 (Rex puhastuskrunt, Rex HF roheline, Rex tk820). Kusjuures eeldasin, et pigem ei pea aga oli vastupidi. Määrdevalik selline kuna need olid kohvris olemas, ei näinud põhjust uusi ostma hakata.

Toitumine: oli sama, mis nädal varem. Päev varem pasta, smuuti. Hommikul tatrapuder, võikud, kohv. Ennem starti hematogeeni batoon, spordijook ja paar peedi kapslit. Kaasa võtsin ka ühe energia ampulli mille tarbimiseks vajadust ei näinud. Sõidu aeg sai igas punktis paar lonksu spordijooki tarbitud.

Nädala pärast Tartu Maratonil ehk õnnestub paremini!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar