teisipäev, 20. november 2018

Kuidas õnnestus karikasarja avastart?

Tunne ei petnud ja juhtus nii nagu arvasin. Jõudu on jalgades rohkem kui ei kunagi varem :)
See kajastus õnneks ka raja rekordit tähistavas tulemuses 0:52 vs 0:53 eelmisel aastal samal rajal ja pea samal ajal.
Stardihetkel oli tablool juba 4 aega alla minuti ja teadsin, et tuleb korralikult pingutada, et pildil püsida. Tunne, mis ei petnud oli see, et vastupidavusega on hetkel probleeme. Paningi kõik kaardid esimese jooksu peale ja vaatamata suht ebaõnnestunud rütmi valikule ja logisevale tehnikale suutsin kuidagi hädapärase ära teha. Teiseks jooksuks polnud ma aga piisavalt taastunud ja jalg oli endiselt nagu värisev makaron all. Siiski startisin ja vaatamata rahulikumale algusele olin sunnitud poole maa peal ikkagi jala sirgu laskma ja lõpuni tiksuma - ajaks 1:02 Lagi olnuks vast mõni sekund alla minuti aga ei leidnud endas motivatsiooni enam pingutada.
Tulemused
Ajakiri Jooksja lugu

Meeste esikolmik, vasakult: Indrek Vait, Rauno Tiits ja Lauri Ulm Foto:Erkki Viljarand

Nüüd aga tuleb aga valmistuda laupäevaseks võistluseks Londonis. 877 trepiastet läbi 35 korruse. Eelmine aasta õnnestus ära võita kuid seekord on see võistlus liitunud tugevatasemelise Vertical World Cirquit sarjaga, mis toob kohale mitmed tugevad jooksjad üle maailma. Saab raske olema.
Eelmise aasta jooksust siin.


Broadgate Tower. Foto:erakogu
Kuidas edeneb mu maraton alla 3 tunni projekt?
Keeruline on olnud sobitada trepi ja maratonitreeninguid kuid siiski püssi pole veel lõplikult põõsasse visanud. Praeguste plaanide järgi lähen ikkagi stardist vajaliku tempoga minema ja vaatan, mis saab :)
Õnneks on veel piisavalt aega jäänud, et kilomeetreid koguda ja natuke vastupidavamaks muutuda. 



2 kommentaari:

  1. Et saada maratonis aeg alla 3 tunni, tuleb keskmine kilomeeter joosta sellise tempoga nagu 4.15. Missugune su plaan detsembris on? Kas proovidki ühtlaselt minna sellise tempoga või arvestad seda, et ilmselt peale 30ndat kilomeetrit enam sellist taset hoida ei jõua ja seega alustad hoopis kiiremalt? Siis jälle muidugi kinnijooksmise oht. Aga jõudu sulle treeninguteks ja eeskätt muidugi 22.12.2018 palju edu alates kell 9.30-st :)

    VastaKustuta
  2. Varajane plaan on alustada tempoga 4:10 Hetkel ei kahtle, et sellega 30km ära jooksen. Mis saab aga edasi seda ei oska öelda :D Käin Londonis ära ja siis proovin maksimaalselt palju kilomeetreid veel alla koguda. Hetkel on õnnestunud septembris joosta 130 ja oktoobris 95 kilomeetrit. Ca 200 tuleb vast kokku ka novembri ja detsembriga. Jooksmine kogu treeningutest moodustab ca 60%

    VastaKustuta