teisipäev, 13. märts 2018

Trepijooks SEB-s 2018

Läksin esimesena peale ja mõtlesin, et teen kaks jooksu - ühe kohe ja teise võistlejaterivi lõppedes. Jooksu esimesel poolel polnud vigagi - jõudu jätkus ja enesetunde järgi üle ei pannud. Jõudes 19 korrusele - kus tavaliselt tuleb juba olla lõpukiirenduse reziimis lõppes jõud ja jalad kangestusid. Nii hullusti, et oli tegu üldse liikuda. Kuidagi aga vaarusin veel 2 korrust ära ja sain päästva finiši.
Aeg 1:24,1 koht 3

Pilt teisest jooksust. Tehniliselt väga kehv. Foto: Erkki Viljarand


Trepijooksul SEB-s juhtuski see, mida oli karta, et millalgi peab juhtuma ehk võitude seeria Eesti trepijooksu karikasarjas sai lõpu. Kuigi eeldasin, et seekord veel vast mitte kuna korruseid oli omajagu - 21 ja peaksin läbi häda kuidagi oma tulemuse ära tegema. Pigem oleksin panustanud, et järgmisel 19.03 toimuval trepisprindil Raadiomajas saab olema keeruline võita kuna seal vaid 11 korrust ja minust füüsiliselt tugevamaid sprintereid on trepijooksul käiate seas rohkem kui kolm.
Mis siis juhtus? Juhtus see, et olen oma suuremad panused teinud maikuus toimuvaks trepijooksu MM- iks ja seetõttu lükanud oma treeningkoormused tugevaks. Ca 17h eelneva kümne päeva jooksul.
Juba soojendust tehes tundsin, et jalad on väsinud ja teravust pole ollagi. Siiski arvasin, et veab välja - ei vedanud.

Tegin ka teise jooksu - väga ei tahtnud kuid asjad oli vaja ülevalt alla tuua :) Võtsin ühtlase rahuliku tempo ja kuskil poole maa peal läks ikkagi väga raskeks. Jalad olid selleks päevaks energiast täiesti tühjad. Sain ajaks 1:53, kui aus olla siis antud jooksul ehk 5-10 seki oleks läbi valu paremini pingutanud aga mitte enamat.

Rando Riks, Sander Kaur, Rauno Tiits Foto: Erkki Viljarand
Võitis Sander Kaur ja seda seekord päris veenva eduga järgmiste ees. Finišis ta tunnistas, et andis endast kõik ja tahe väga kiiresti joosta oli suur - vägev jooks! Teise koha võttis vaid 0,1 sekundilise eduga minu ees Rando Riks - loodan, et see võit minu üle andis talle jõudu ja motivatsiooni veelgi paremaks saada, sest 12 mai oleme ühes meeskonnas koos Lauri Tanneri ja Mardo Lundveriga Red Bull 400 -l Lahtis.



Uhke värk :) Meri-Lill Plagnaud, Mariliis Tiits ja Lisette Tiits

Sigrid Turja, Merlyn Valma ja Liina Volmerson. Foto: Erkki Viljarand

See oli vist läbi Eesti trepijooksu ajaloo üks tasavägisemaid võistluseid üldse. Lisaks meeste 2-5 koha mahtumisele 3 sekundi sisse jäi kahte parimat naist Merlyn Valmat ja Liina Volmersoni lahutama vaid pool sekundit!

Mis saab edasi? Trepijooksul Raadiomajas ilmselt esimese kolme hulka ei mahu kuna plaanis koormust maha võtta sel nädalal veel ei ole. Pigem panen natukene juurde. Juba kolmapäeva õhtul kavas raske trepitrenn teletornis. See aga ei tähenda, et juba ette alla annan - ei sugugi mitte. 

Olen stardis ja annan endast parima!



2 kommentaari:

  1. Vaata, et trennis üle ei pane ja konkurents on edasiviiv jõud. ;)

    VastaKustuta
  2. Proovin mitte üle pingutada, kuid raske on tagasi hoida :)
    Oli karta, et lühematel distantsidel võib üllatusi juhtuda.
    Olen valmis leppima Raadiomajas ka 4 kohaga kui see aitab teha parimad tulemused Teletorni trepijooksul ja MM-il.

    VastaKustuta