laupäev, 25. september 2021

Jooks ümber Porkuni järvede 2021

 6,2km pikkune põhidistants minule, 2,4km pikkune noortejooks Mariliisile ja 300m tillujooks Mirellile. Kõlab nagu hea valik laupäevaseks sportlikuks jooksupäevaks ja oligi! 

Pakkisime hommikul fännklubi (Heddy ja neljakuused Sander ning Aaron) autosse, sest ka neile meeldib värskes õhus viibida ja tunnine sõit Porkunisse võis alata.

Jooksu start. Foto:erakogu

Erilisi pingeid endale peale ei pannud, sest peale Rakvere jooksu pole ajapuuduses saanud mitte ühtki jooksukilomeetrit läbida. Pilk peale stardinimekirjale andis eeldatavaks tulemuseks taaskord klassikalise 5-6 koha. Aga pole mõtet alla anda ja kui piisavalt kannatada siis kõik on võimalik!

Stardist liikusin liidritega koos minema ja ca poole kilomeetri pärast kui minust möödus Maido Hermsalu võtsin talle sappa. Nädal tagasi Rakveres 10km distantsil oli ta minust pea poolteist minutit kiirem. Mõtlesin, et kannatan kilomeetri ära ja siis vaatan, mis saab. Seier oli suhtkoht piirajas kuid otsustasin kannatada ka järgmise kilomeetri. Peale Maido Hermsalu oli meie pundis ka Janno Roosimets. Ca 3km peal kui rada keeras ära kruusale ja sealt metsavahele võttis Roosimets tempo tegemise enda peale ja üllatuslikult läks raskeks hoopis Hermsalul, kes tasapisi meiega vahe sisse lasi. 

Mingi hetk asusin ise tempot tegema. Kui juba 5 kilomeetrit oli joostud siis lootsin, et asi jääb lõpu peale. Oleks Roosimets ennem viimast tõusu, mis oli mõnisada meetrit ennem lõppu kiirendanud siis oleksin ilmselt maha jäänud. Kõik läks aga nii kui lootsin ja jõudes tõusu jalamile panin käigu põhja ja minu õnneks konkurent kaasa ei tulnud. Edasi oli vaja vaid natuke veel kannatada :D Sain hakkama ja rõõm kolmandast kohast oli meeletu! 

Porkuni meeste poodium.  Foto:erakogu

Sai sidrun tühjaks pigistatud :) Foto:erakogu

Mariliis N14 poodiumi kõrgeimal astmel! Foto:erakogu

Pisike jooksusõber Mirell Foto:erakogu










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar