esmaspäev, 10. september 2018

Moro Maraton 2018

Juba kolmandat aastat järjest sai osaletud Soome suurimal trepijooksul Moro Maraton - 442 trepiastet läbi 25 korruse. Eriliseks teeb antud jooksu võistlusrada, mille sarnast pole mujal veel kogenud. Nimelt on tegu keerdtrepiga. Mulle see väga hästi ei istu kuna kogu distants tuleb läbida  suuresti vaid jalgade jõul - käsipuu asub keerdtrepi välisküljel ja seda kasutades kaotab palju aega. Tingimused on aga võrdsed ja selle üle ma ei kurda.

2016 - 3 koht ajaga 1:45
2017 - 2 koht ajaga 1:43

2018 - 3 koht ajaga 1:47 

Esikolmik, vasakult mina, Timo Silander ja Konsta Vanhanen

Aasta ja isegi kuu aega tagasi nägi plaan ette aega alla 1:43 ja alla esimese koha olnuks pettumus. Asjad aga nii ei läinud kuna natuke rohkem kui nädal enne võistlust hakkasid jamad pihta. Esmalt külmetushaigus - kurguvalu, nohu. Siis andis selg järgi ja lõi mingi närvipõletiku, millega maadlesin reedeni. Viis päeva enne võistlust mõtlesin, et kas saab veel hullemaks minna? - sai! Kolmapäev-  neljapäev kerge kõhutõbi. Tekkis juba tunne, et kas üldse Soome jõuan. 
Ettevalmistus viimasel nädalal ennem võistlust oli täpselt 0 treeningut. 

Kuidas läks jooks?
Koht ja aeg on teada. Soojendust tegema minnes oli jalgade seis isegi meeldivalt hea ja puhanud. Rajal aga juhtus see mida karta oligi - lihtsalt ei jaksanud, tõmbas jalad ruttu pakuks ära kuid alla ma ei andnud ja panin kõik mängu, mis tol hetkel oli. Üleval suppi süües hakkas isegi pea kergelt ringi käima, rääkimata sellest, et jalad mõnda aega ei kandnud. Tasuks pingutuse eest sai siiski poodiumi kolmandale astmele ja miinimumeesmärk täidetud - rohkemat loota antud päevast oleks olnud ulme. 

Kuna ööbisime samas Hotellis, kus jooks oli siis kasutasin võimalust ja tegin järgmisel hommikul ühe trepitrenni 5*25 korrust + 11 korrust - seda aga tavatrepil. Nimelt hotellil kaks treppi ja too keerutav võistlustrepp on külalistele suletud.

Trepijooksu võistlushooaeg avatud ja siit saab vaid tõusvas joones edasi minna :) 
Järgmine peatus 13.10 Berliin

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar