laupäev, 29. juuli 2017

Myfitness Madness Final Race 2017

Kauguses kõiel ronimas. Foto:erakogu

Meeste esikolmik.Vasakult  Egon Mõek, Mardo Lundver ja mina. Foto:erakogu

Kohutavale stardile (kotijooksuga jäin juba mitmekümne meetriga parimatest maha) järgnes dramaatiline finiš. Mitte, et ma selle üle ülemäära kurb olen aga juhendaja töö viimasel takistusel jättis ikka kõvasti soovida. Nimelt käib jutt köiest ülesronimise takistusest, kus kevadel pidi ära puudutama ülemise musta lindi. Tegin ka seekord nii kuid olles jõudnud alla tagasi kukkus "tädi" kisama, et uuesti, sest vaja plank ära puudutada. Oleksin seda ka esimese korraga teinud - asi see 5 cm kõrgemale ronida. Sellega aga olid kõik kolm köit rahvast täis - sealhulgas ka sel hetkel kolmas olnud kaasvõistleja Egon Mõek ja koht oligi läinud. Samas ka tema ja jooksu võitnud Mardo Lundver kogesid ebaõnne kui peale lõkke takistust teelt eksisid ja vahe nendega kinni sain. Suurim kaotaja sel hetkel oli aga siiski Mardo kuna Egoniga oli vahe väga väikseks sulanud. Jäin ka ise seal seisma ja pea üheskoos sai teekonda jätkatud. Mardo tõmbas hoo üles ja hetkeks võtsin talle sappa ja sain konkurendiga turvalise edu sisse. Jooksuklassi vahe on meil aga niivõrd suur, et pikalt tal tuules ei püsinud. Enne lõppu sai ka korralikult puterdatud kuna hakkasin viimasest liumäest jalad ees alla tulema ja hoog vaibus keset mäge ära, mispeale parandasin asendit ja sain sealt ikka kuidagi alla kuni tuli kirutud köis ja finiš.
Rada oligi pigem trailrun mõningaste takistustega. Parimad takistused sel korral minu arvates olid: see sama mäest lõpulaskumine, pikalt betoonblokkidel jooksmine (pidi kogu aeg sammu korrigeerima), vett täis konteiner, kotiga mäkkejooksud. Uutmoodi kogemus oli ka üle lõkke hüppamine. Ilm oli super ja emotsioone sai igasuguseid :)

Enda hetkeseis just parim ei olnud kuna polnud eelmise nädala poolmaratonist veel korralikult ära taastunud - sai nimelt "lambist" poolmaratoni rekordit Võsul uuendatud. Uued numbrid on nüüd 1:25:12 Läksin seal lihtsalt  trenni mõttes jooksma ja sai ka rahulikult alustatud kuid mida kilomeeter edasi seda paremaks läks tunne ja nii see tulemus tuligi. Tegelikult plaanisin ja on siiani plaanis teha uus rekord hoopis Ööjooksul Rakveres. Sihiks aega 1:20 lähedale kuid hetke vorm ja treeningute vähesus seda just ei soosi aga eks näis.

Auhinnaks saadud 6 tasuta treeningut Myfitnessis on ilmselge märk, et millalgi tuleb sammud seada Piritale. Nimelt on Pirita Myfitnessis trepitrenazöörid, kus saab teha vajalikud pikad trepitreeningud, et olla septembri võistlusteks vormis.

Järgmise kogemuse võrra rikkam juba nädala pärast toimuval Saku Ekstreemjooksul.

Päikest :)



2 kommentaari:

  1. Ma juba kahel viimasel taistusjooksul rajal ära eksinud. No kaua võib!? Näis, kas kaks jääb ilma kolmandata või mitte. :D

    VastaKustuta
  2. Varsti on imelik kui vähemalt korra ära ei eksi. Kui see üks koht välja arvata siis oli märgistus enamvähem ok.

    VastaKustuta