esmaspäev, 7. veebruar 2022

Tamsalu suusamaraton 2022

Kaks lemmikrada ühel nädalavahetusel, kuigi tuleb tõdeda, et Tamsalu maraton on raja mõttes alla käinud. Peale seda kui otsustati tõuse vähendada ja põllulõike lisada ei ole see enam sama, mis varem. Eriti nõme oli rada sel korral kui eelneval ööl ja ka sõidu aeg pidevalt lund juurde sadas ja ka tuiskas. See muutis need põllulõigud veel eriti "mittenauditavaks" - hea, et vahepeal üldse aru sai kust rada läheb. Varjulisemad kohad ja Pariisi ning Tamsalu terviserajad olid aga hästi sõidetavad. Õnneks on aga tingimused kõigile "võrdsed". "Võrdsed" selles võtmes, et stardipositsiooni osakaal on sellistes tingimustes väga tähtis. Mul joppas ja vaatamata oma ebaõnnestunud Viru maratonile sain siiski stardikoha esimese 100 seas.

Tamsalu suusamaratoni start. Foto: Estoloppet


Puterdamist ennem starti oli aga küllaga. Olin oma Virus mittelibisenud Kästle suuskadega palju vaeva näinud ja neid ujutanud, sõitnud trennis, siis taas ujutanud ja lõpuks ka korraliku paketi võistlusmäärdeid alla toppinud. Mis siis alla läks? Rex Sinine LF, Rex HF must ja peale Rex 77 pulber. Kohapeal tõmbas AT spordi määrdemees alla ka kuusk struktuuri. Sama kompott sai tehtud ka sõber Carryle, kes oli oma esimese Estoloppeti sarja maratoni stardis. Ennem starti läksime tegime soojenduse ja testisime suuski. Algul tundus kõik ok olevat kuid peale paari kilomeetrit läks lipe nagu halvemaks ja tekkis kahtlus sisse, kas ikka on kõik ok. Vahetasin Carryga suusad ära ja sain aru, et libisemise vahe on ikka märgatav. Just aeglaselt sõites olid minu Kästle suusad kinnisemad.

Stardini oli ca 20 minutit või isegi vähem. Võtsin vastu otsuse, et sama reha otsa ei astu kui Virus  ja võtan autost oma varupaari. Olgugi, et seal oli all Swix marathon ja peal TK 245 ning millega olin sõitnud juba 30km. Ka struktuur jäi sinna ajapuudusest tõmbamata.

Vaatamata rabedale algusele läks sealtmaalt kõik edasi ülesmäge :) Suusad olid sedapuhku Harju keskmised ja kannatas sõita küll. 

Algus oli tavapärane ehk tuli sõita suht jaksamise piiril ja vaadata, et varustus terveks jääks ja kus sai seal kohta parandada. Kuna jõudsin seekord stardikoridori veits hiljem siis sattusin oma grupi keskele. See tähendas aga, et sõita välja ihaldatud koht top 50 hulgas omajagu tööd just sõidu esimeses pooles.

Mingi hetk ca 10 km stardist oli olukord omajagu rahunenud ja sain ühe pundi sappa vaguniks. Vedas seda nr 35 Ago Veilberg M50 klassi mees! Kogu edasine sõit kulgeski mul samas rongis, kus Veilberg vedas, nr 48 Kaido Pesor oli tema järel ja nr 70 Kaupo Kaiv oli kolmas. Mina rippusin seal sabas. Ega kiiremini ei olekski jaksanud ja lõpu eel ca 2 km ennem lõppu läksid kaks esimest meilt ka eest ära. 


Aeg 2:17:24 ja kohaks 48 - võib rahul olla. Minu ees oli alla minutise vahega 15 kaasvõistlejat ehk parandusruumi kui kõik sujub võiks juba sel hooajal olla.

Eelneval nädalal võtsin rahulikult:

E 1h 14km Pirital rahulikult

T 1,5h intensiivne lumelükkamine, mis oli korraliku jõutrenni eest :) 

K 45min 11,5km lõigud 5x 600m + 1km

N 1:20 19km kergelt

R puhkus

Peale Tamsalu järgmine start juba vähem kui 24h pärast Kõrvemaal!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar