reede, 14. juuni 2019

Kohila 5000

Uus isiklik 5000m aeg on 17:16,5

Kindel soov ennem jooksu oli alistada oma varasem rekord sel distantsil ehk 17:29 , seda siis niisama joostes mitte staadionil. 400 meetrisel ringil oli see mul kavas esmakordselt.

Esimestel ringidel. Foto:erakogu

Samas ega ma ülearu kindel ei olnud, sest nädalavahetuse kahest järjestikusest takistusjooksust 100% veel taastunud ei ole. Eriti just Kõva Mehe Jooksust, kus sai endast lõpuks viimanegi välja pigistatud. Soojendusel ka mingit kerget tunnet ei olnud kuid samas ka ei midagi hullu.

Võrreldes 10000m jooksuga otsustasin seekord teha vähe rahulikuma alguse ja ilmselgelt see tasus lõpuks ära. Suurim hirm ehk pistmine jäi seekord tulemata :)
Võtsin Lauri nõu kuulda ja sättisin end peale stardisaginat klubikaaslase Oliveri seljataha. Esimeseks kaheks kilomeetriks ideaalne tempo, natuke tundus isegi, et liiga aeglane.

Kilomeetri ajad:
1. 3:30
2. 3:27
3. 3:28
4: 3:29
5. 3:23

Huvitav, et tuulest välja tulles tundus, et liigun kiiremini kui selja taga kuid ei - tempo jäi samaks. Siiski libisesin eest ära ja liikusin kindlalt ja tempokalt finiši poole. Eks see tuulemurdmine võis seda suurema pingutuse efekti põhjustada, sest selja taga tuulevarjus on ju alati kergem joosta. Mingi hetk tekkis lühis ja polnud kindel mitu ringi tuleb veel läbida :D Õnneks oli vaid poolteist jäänud ja sain sellest siiski ruttu aru.

Hea kerge minek. Foto:erakogu
Minust natuke eespool alustas oma viimast ringi Lauri Luik, kellele vaikselt lähenesin. Kui oli jäänud 200 lõpuni lisasin natuke tempot ja viimasele sajale jõudes sain ta kätte ja lükkasin järgmise käigu sisse - võimas tunne oli küll, et oli energiat ja võimu, et vajutada! Sirge lõpuks jäi me vahele 3,2 sekundit minu kasuks :) Huhh.. tehtud ja uus rekord oligi tõsiasi - tuju mõistagi rõõmus ja emotsioon laes :)

Lisette stiilinäide. Foto:erakogu

Mariliis meetreid mõõtmas. Foto:erakogu
Lisaks minule panid jala joonele ka Lisette ja Mariliis. 5km 12 ja 11 aastasele on paras katsumus kuid mõlemad mõõtsid raja siiski rõõmsal meelel ära :) Koostegemise rõõm on topeltrõõm!


Jooksmiseni!


2 kommentaari:

  1. Targalt joostud. Mulle hakkavad ka staadionijooksud aina enam meeldima. Omaette maailm.

    VastaKustuta
  2. Ma olen juba noorvanurite kategoorias ja väga pikka pidu ei ole :D Järgmine aasta tahaks siiski 17 minuti piiri ära murda.
    Sa mängid hoopis teises liivakastis ja huvitav vaadata kuidas Sul läheb!

    VastaKustuta