pühapäev, 15. oktoober 2017

LVM Skyrun Münster 2017

Võistlusrada. Foto:erakogu

Ei tea,mis värk oli aga hommikul ei saanud ennast kuidagi käima ja kvalifikatsiooni jooks möödus loiult ja uimaselt. Aeg 1:36,57 andis alles 17 koha ja väga halva positsiooni edaspidiseks.

Teise ringi vastaseks oli kvalifikatsioonjooksu 112 kohal lõpetanu kelle ajaks 2:34. Seega pidi tulema lihtne jooks aga ei läinud ka see libedalt. Nimelt magasin meie lähte maha (suuremat sorti segadus oli nende paaride kokku saamisega ja korraldajad pidid palju vaeva nägema). Idee poolest oleks ta pidanud mitte startima ja ootama kuniks ma välja ilmun kuid otsustas siiski joosta. See tekitas aga olukorra, kus ka mina pidin "tühja" jooksu tegema ja siis kohe uuesti stardijoonele suunduma, kus saime siis duelli pidama hakata. Esimese paari korrusega võtsin talle järgi ja möödusin ning edasine oli jalutuskäik üles. Formaat selline, et kvalifikatiooni aeglasem asetus stardib 3 sekundilise edumaaga järgneva ees ja finišis aegade põhjal saab parem edasi. Seega püüdes konkurendi kinni ja teda mitte eest lastes on edasipääs kindlustatud.

Kolmanda ringi vastane oli juba gramm tugevam kuid kvalifikatsiooni aeg 1:54 eeldas siiski, et peaksin kindlalt edasi saama. Nii ka läks kuigi ca pool maad andis ta korralikult kuuma kuid siis väsis ja sain mööduda ning kindlustada pääsu 32 parema hulgas.

Edasi läks aga raskeks, sest sain vastaseks kvalifikatsiooni 16 lõpetanud poolaka, kellega meil vahe oli vaid 0,14 sekundit. Seega selle vooru võrdseim vastaseis leidis aset just meie vahel. Minu kahjuks olin ma see keda asuti jälitama. Siiski pead norgu ei lasknud ja andsin korraliku lahingu, mille tulemuseks aeg 1:31,65. Siiski sellest ei piisanud ja tuli sekundiga vastase paremust tunnistada. Stardist pidin minema korraliku tempoga minema, et vastane vahet kinni ei rebiks ja sabas joosta ei saaks, sest kellegi selja taga on alati lihtsam kui eest joosta. Taktika toimis ja sai vahet enamvähem hoitud kuni 8 korruseni, kus oli tunda, et vastane läheneb. Siiski veel tempot ei tõstnud vaid hoidsin olemasolevat ja proovisin külma närvi hoida, et lõpuni vastu pidada. Kuskil 15 korruse paiku oli vahe suht väikseks sulanud kuid kuna ennast tühjaks polnud jooksnud leidsin endas veel varu vajutada. Vahe hakkaski taas suurenema ja viimased sammud enne finišit olid juba suht piiripealsed. Poleks enam ühte korrust ka joosta suutnud. Seega tegin suht maksimum pingtuse ja jääb vaid tõdeda, et tugevam võitis.

Preemiaks friikaid ja õlut maiustamas. (alkoholivaba) Foto: erakogu

Ka kokkuvõttes peaks olema kohaks 17, sest viimase vooru kaotajatest sain selgelt parima aja.
Kogemus missugune ja ka meeleolu positiivne :)

Mariliis läbis edukalt lastejooksu ja mitteametliku mõõtmise tulemusel oleks saanud naiste kvalifikatsiooni  põhjal selles 32 koha.

Auhinnaks draakon ja diplom. Foto: erakogu
Nüüd tuleb aga trenni teha, et saada paremaks. Hea võimalus selleks juba 25 oktoobril kui Teletornis toimub avatud trepitreening kõigile huvilistele.
Trepist üles!


1 kommentaar: