teisipäev, 14. veebruar 2017

Radissoni tandemjooks 2017


Stardist läksin ambitsioonika tempoga minema, sest plaan oli proovida joosta üle rajarekord 2:02 - tuleb tunnistada, et sai antud suht 98% maksimumist ja tulemuseks see sama aeg mis eespool kirjas.
Ühtlasi tähendas see ka eelmise aasta võidu kordamist :) Aeg võrreldes eelmise aastaga aga 5 seki parem. Tandemjooksus panime seekord Indrekuga jõud kokku ja ka seal oli tulemuseks esikoht - igati kordaläinud võistlus. Head meelt valmistab eelkõige see,et on taaskord tagasi see tunne, mis oli eelmine aasta Teletorni jooksu võites - pingutus on nauditav ja minek kerge.

200-ga seekord Rauno Tiits ja Indrek Vait - tandemjooksu esikoht. Foto: Tallina tõusujooksud


Treeningtsükkel peale Olümpia topeltsprinti:

31.01-13.02
T - ujumine 0:35 (aeroobne)
T - jooksmine 1h (aeroobne)
K - suusatamine 2:40 (aeroobne)
N - trepitrenazöör 0:40 (2*20min intensiivne) + jõusaalis kogu keha (soojendus, lõdvestus lindil)
N- suusatamine 1h (taastav)
R - ujumine 0:25
L - suusatamine 3h (aeroobne)
P - jooksmine 0:50 (aeroobne + 1 km kiirelt)
E - suusatamine 1:20(aeroobne)
T - ujumine 0:25
T - trepijooks teletornis 5* üles (intensiivne, ajad 5:20-5:50)
K - suusatamine 1:30 (aeroobne)
N - trepitrenazöör 0:30 (3*10min intensiivne) + jõusaalis kergelt (soojendus, lõdvestus lindil)
R - ujumine 0:25
L - suusatamine 2h (aeroobne)
P - suusatamine 1h (aeroobne+20min intensiivne)


Nüüd aga veel mõned tugevad trennid ja siis sean sammud paariks nädalaks Dubaisse.

Seal ootab mind ees 18.02 toimuv M1 run mis on 120 punkti võistlus - seega on kohal palju tugevaid jooksjaid, kaasa arvatud valitsev maailmameister. Erilisi ootusi sellele jooksule ma ei pane, sest võistlusrada koosneb 1,2km jooksust siledal maal (parklas ilmselt tõusev rada) ja seejärel 33 korruselisel trepil. Jooksu osal ilmselt kaotan parimatele juba kalendriga :).
Eeldatav võistlusrada

Eelmise aasta võitja marokolase  Anouar Elghouzi aeg antud rajal oli 7:09. Googeldades tema nime leidsin ühe tema 5km jooksu aja, milleks oli 15:12 (selle pealt võib arvata, et 1km jookseb mees "vähe" kiiremalt. Lisaks sellistele meestele on sel aastal arvatavasti esindatud ka musta mandri tugevad jooksuriigid, kus jooksukiirused põhjamaalase jaoks ületamatud. Võrdluseks minu kiireim kilomeeter möödunud suvel oli 3:02,6 - seda küll trennis kuid sellisestki kiirusest ei maksa tänasel päeval väga unistada. Sel korral on ilmselt taolisi jooksjaid rohkem kui üks ja saab olema huvitav näha kuidas nad maailma edetabelijuhi Lobodzinskiga võidu jooksevad - kumb jääb peale kas trepijooksja või jooksja.
Vaatasin peale eelneva jutu kirjutamist ka Lobodzinski wiki  lehte ja ka tema jooksurekordid on sellised, mis panevad kukalt kratsima.
Aga on nagu on ja niisama lebolt ma seal ka ei osale ning annan endast parima, sest iga koht, mis on parem kui 12 annab rohkem punkte kui sarja mittekuuluva võistluse võit.

Teiseks jooksuks milles osalen on 03.03 toimuv Dubai Holding Skyrun oma 52korruse ja 1334 trepiastmega. Seal on ootused juba kõrgemad, sest eeljooks lühike ja ka trepp on sarnane sellele, mis on teletornis - pöörab paremale ja on piisavalt kitsas, et kasutada mõlemaid käsi.
Dubai Holding Skyrun võistlusrada



2 kommentaari:

  1. Huvi pärast küsiks, et kas Dubais võistled omade kulude-kirjadega või korraldajad sponsoreerivad? Igatahes, on, kuidas on, soovin sulle edu nendeks mõõduvõttudeks! Hoia Eesti lippu kõrgel. ;)

    VastaKustuta
  2. Tänud heade soovide eest ja annan endast parima. Oma kuludega, vaid stardipääse tasuta (litsentsi omades) mk etappidel. Lihtsalt sama palju kui sporti teha meeldib ka reisida ja seekordne sihtkoht sai jooksude järgi võetud.

    VastaKustuta