laupäev, 18. veebruar 2017

M1 run 2017


200-ga üles? Foto: Heddy Tiits

Soojenduseks sai korra mööda võistlusraja parkla osa üles käidud ja alla tagasi sörgitud. Selle jooksu teebki eriliseks see, et pole vaja ainult trepist üles minna vaid kõik see algab 1,2km pikkuse jooksuga mööda parkimismaja kuni jõutakse 9 korrusele, kust suundutakse trepile. Treppidel tuleb läbida "vaid" 33 korrust. Taolise jooksu kogemus mul puudus ja ei osanud midagi oodata. Pingeid endale peale ei pannud ja ootus oli lõpetada esimese kümne seas.
Nii ka läks -  9 koht ajaga 7:57 (selline tulemus andnuks eelmine aasta 2 koha).
Võidu võttis taaskord Piotr Lobodzinski ajaga 6:32. Poodiumi ülejäänud astmed vallutasid seekord marokolased. Esi viie seas oli neid koguni 3. Positiivne fakt seekordsest jooksust oli  see, et suutsin kõiki Keenia jooksjaid  edestada. Parimad neist olid alles 12 ja 13 kohal :) Kokku oli 198 osalejat 47 eri riigist.


Stardi ootuses. Foto: Heddy Tiits

Stardid olid lainetena ehk 4 jooksjat iga 45sek järel. Olin teises grupis koos marokolase, tsehhi ja inglasega. Startisin rahulikult ja hoidsin ennast grupis kolmandal kohal. Marokolane pani aga üsna ruttu tempo peale ja kadus. Inglane võttis jooksu rahulikumalt ja jäi grupist üsna ruttu maha. Peagi hakkas ka tsehh eest ära vajuma kuid silmside temaga siiski säilis kuni treppideni. Hoidsin ennast kogu aeg veidi tagasi, et treppidele jõudes ennast juba kinni ei jookseks - õnnestus. Kuskil 30 korruse paiku püüdsin tsehhi kinni kuid siis ta kiirendas veidi ja vajus ikkagi eest ära - finisis vahe 5 sekundit tema kasuks. Jooksurajal oli tüüp aga nii nahhaalne, et kohas kus korraldajaid ei olnud tõmbas kurvi läbi lintide otseks ehk lõikas - nõrk!

Tehtud :) Foto: Heddy Tiits

Tühjaks ennast seekord ei jooksnud nagu tegin seda nädala alguses Tallinnas. Vaatamata sellele, et Radissoni jooksu kestus oli vaid paar sekundit üle 2 minuti siis pingutus oli selline, mis mul järgmiseks päevaks nii sääre kui reielihased valusaks tegi. Ilmselt põhjustas selle kiirete lõikude puudumine eelneva 2 nädala jooksul. Intensiivsemad trennid sai tehtud maksimumist liiga aeglaselt ja rõhutud pigem ajalisele kestusele. Järgnevate päevade treeninguid ei maksa kellelgi järgi teha, sest taastumisele need kaasa ei aidanud - teisipäeval 3h suuska ja kolmapäeval 1h20min veel otsa. See viimane siiski väga rahulikult. Need sai tehtud kuna Dubais suusatada ei saa ja ilm ning rada Pirital olid liiga head ;)
Neljapäev- reede see eest võtsin rahulikult ja tänaseks jooksuks olid jalad enamvähem ok.
Edasi saab rassida nii jõusaalis kui jooksurajal ja kahe nädala pärast toimuval trepijooksul tahaks juba vähe paremat minekut näidata ka siin Dubais. Taastumisele aitab kaasa loosiauhinnana saadud rummipalli konstintentsile sarnane kooslus erinavaid proteiinipallikesi. 3 palli on pakis ja saadav proteiinikogus lausa 18g. Pakke kokku 4 kasti ehk 24 karpi - pole paha :) Ka maitse väga hea ja kuna säilivusaeg vaid kuu siis ka keemiline koostis vast mitte kõige hullem.

Proteiiniampsud peale trenni. Foto: Rauno Tiits

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar