pühapäev, 9. oktoober 2016

Trepijooksu hetkeseis

Siinkohal kirjutaks vähe eestlaste hetkeseisust trepijooksumaailmas- eelkõige sellest mis puudutab maailma edetabelit ja süsteemist üldisemalt.
Maailma edetabel on sarnane tennises olevaga. Igal trepijooksul üle maailma on võimalik koguda edetabelipunkte. Eraldi on ka trepijooksu maailmakarikasari, kus jagatavad punktisummad on suuremad kui tavalistel võistlustel. Kõik maailmakarikasarja mittekuuluvad võistlused annavad võitjale 40, teisele kohale 32 jne. (siia kuuluvad ka kõik Eestis toimuvad trepijooksud). Maailmakarikasarja kuuluvad jooksud aga võitjale 60,80,120,160 või 200 punkti olenevalt võistlusest. Edetabelisse läheb iga jooksja viimase aasta 8 parimat tulemust. Eraldi on nii naiste, meeste kui ka riikide tabel - kõigi põhimõte on sama. Selleks, et punkte saada tuleb teha endale trepijooksja litsents, mis kehtib 1 aasta ja maksab 24.-
Eestlaste seis tabelis:
30 septembri seisuga Eesti naistest parimal kohal ehk 10 Egle Uljas, kes on kogunud 505 punkti, 42 kohal Ann Valang - 3 võistlust ja 127 punkti ning 48 kohal Astrid Mai Barsegjan - 2 võistlust ja 86 punkti.  Meestest olen oma 5 võistluse ja 160 punktiga 44 kohal. Rahvuste arvestuses paikneb Eesti 939 punktiga 14 kohal, seda 58 maailma riigi seas - pole paha.
Eestlaste jaoks on positiivseks uudiseks ka see, et soomlased on avastanud enda jaoks trepijooksu ja eelmisest aastast alates on kalendris ka kaks suuremat trepijooksu võistlust Tamperes. Seega lähikonnas tuleb võistlusi aina juurde ja see loob ka hea aluse, et alaga aina rohkem inimesi tegelema hakkab. Loodetavasti võtavad ka lätlased jalad kõhu alt välja ja hakkavad trepijookse korraldama. Riia teletorni näol peaks neil olema kõik vajalik ühe korraliku ürituse korraldamiseks olemas.
Üle läänemere Rootsis oli 1 oktoobril selline jooks : gbgtrappathon

Vaade Näsinneula tornist. Foto: Heddy Tiits

Foto: Heddy Tiits


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar