pühapäev, 23. oktoober 2016

Seilusrogain Libahundi jälg 2016

Sellele üritusele nimesid kirja pannes pani kukalt kratsima kontrollaeg 6h - meie jaoks meeletult pikk. Oli justkui hüpe tundmatusse kuid sai end ja teisi lohutatud, et sellevõrra on ka tempo aeglasem ja üleüldse pole hullu midagi. Nüüd õnnelikuna lõpetanud selle ürituse oli tulemus järgmine: aeg 5:59 kilomeetreid 37,6 ja punkte suutsime koguda 97. Väikeste mööndustega olime enamvähem seltskonna keskel.

Teekond kaardil linnulennult.
Kaardi saime kätte keskuses 10 minutit ennem starti ja mingit eelplaneeringut teha ei jõudnud ja kui aus olla siis hästi ei osanudki. Kogemusi kõigil siiski liiga vähe. Otsuse seda pidi liikuma hakata nagu hakkasime tegime selle järgi, kus tundus, et punktid on kergesti leitavad ja et ka võimalikult paljudes elamuspunktides jõuaks käia. Üheks eesmärgiks oli ka toitlustuspunkti külastus - see ka õnnestus.
Distantsi poolest oli see meie neljaliikmelise tiim 200-ga kolmele liikmele distantsiliselt pikim jooks elus üldse - vägev. Stardialasse minnes sai tunda Eestimaa karmi sügisilma külma ja tuule karmi kätt, kuid kui liikuma sai siis polnud väga vigagi - oligi hea ei saanud väga kuhugi pikniku pidama jääda ja pidi olema pidevas liikumises. Kaardilugemise oskus vedas meid korralikult taas alt ja panime ringi mööda enda leiutatud ebaloogilist trajektoori. Korra eksisime ära ka ja kui arvasime enda asukoha olevat ühes punktis kaardil siis ühelt kaasvõistlejalt abi paludes selgus, et olime linnulennult umbes 3-4km hoopis teises kohas :) - juhtub.

200-ga: Rauno, Heddy, Marko ja Urmas Foto: Libahundi jälg
Maastikul jätkus nii tõuse kui langusi, nii vett kui metsa. Üldjoontes oli aga lihtsam kui sügisrogainil Valgehobusemäel. Looduse poolest oli nii imelisi vaateid kui ka vänget prügila haisu ja kahjuks ka lademetes prügi igal pool metsa all. Kohe alguses umbes kilomeeter peale starti kuskil võpsikus peale punkti märkimist oli kuulda okste krabinat ja peagi kihutasid kaks kitse meist mõne meetri kauguselt mööda - hetkeks ehmatas päris ära. Omapärane elamus oli ka "datšade" rajoonist läbi jooksmine - oleks nagu mingisse muusse riiki sattunud. Korraldus suurepärane ja kindlasti ei jää see meie viimaseks libahundiks!

Ka treeningutega üritan nüüd rohkem sina peale saada ja tuleb korralik põhi talveks alla laduda.
Viimase ajal olen teinud:
15.10 - Trenazöör 1h 20min aeroobne
16.10 - Ujumine 1h 2,5km  aeroobne
18.10 - Trepitreening teletornis 1h  anaeroobne, võib ka nimetada lõigutreeninguks?
20.10 - Ujumine 1h 2,5km aeroobne
22.10 - Rogain 6h aeroobne
23.10 - Ujumine 50min 2,1km aeroobne

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar