reede, 28. jaanuar 2022

Suusamaratonide ootuses

Olen suusamaratoni hooajaks viimaste aastate kui mitte üldse elu parimas vormis. 

Suusatatud on detsembris - jaanuaris kokku ca 900 km ja seda enamuses looduslikul lumel. Kolmandiku ehk üle 330 km sellest sai suusatatud imelises Tahkos vahetult ennem jõule.

17.12.2021 Tahko



Sattusime sinna täpselt õigel ajal ehk külmalaine oli taandunud ja enamuse ajast kerges miinuses talveilm. Kuna lund oli sadanud piisavalt - loodusliku lume kiht oli ca 30cm siis suusaradade valmistamisega neil probleeme ei olnud. Igapäevaselt oli hooldatud ca 22km Tahko-Nilsiä suusarada, boonuseks oli see ka valgustatud.

Tagasi Eestisse jõudsime täpselt siis kui suur sula oli läbi ja taaskord ilm külmenenud. Viimastel aastatel on Kõrvemaa suusakeskus tublisti arenenud ja sealsed rajad igati eeskujulikult hooldatud. Õnneks on sel talvel ka lumega hästi ja enamus sõite teengi sealsel 19 km ringil.

12.01.2022 Kõrvemaal

23.01 võtsin ette suure ringi klassikas. Rajaolud olid värske lume tõttu küll keskmisest raskemad aga üks ääretult tore päev metsas sai siiski veedetud :)



Teisipäeval ennem Viru suusamaratoni tegin Pirital veel mõned lühemad 5x600m (1:45) ja 1x 1000m lõigud, et kehale anda signaal, et varsti on vaja pingutada ja suures pildis olin maratoniks valmis.

Sel aastal plaanis sõita kindlasti Viru, Tamsalu, Kõrvemaa, Tallinn ja Haanja100. Kuna ma paaristõukeid väga harjutanud ei ole siis klassikamaratonid jätan sel aastal vahele kui just ei satu Tartu maratoniks ideaalne või ekstreemne (lumesadu, tuisk jms) talveilm olema.

Suusatamiseni!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar