laupäev, 3. juuni 2017

Milline on parim trepijooksujalats ja kust see leida?

Seis selline, et vaja soetada endale uued jooksujalatsid peamiselt kõvale pinnasele. Praegu kasutusel olevate Adidase Adistar Boostididega olen läbinud juba 1159 km (arvestust aitab pidada garminconnect). Kui pealtnäha pole tossudel väga vigagi - kui parema varba juures oleva kanga kerge rebenemine välja arvata siis Continentali tallad on juba arvestataval määral kulunud. Meeldiv on see, et boostide põrutuse summutus on väga hästi vastu pidanud.
Üllatav oli avastus, et see on ühe tossude arvustusi tegeva netilehekülje järgi parim maanteejalats:
link arvustusele (paremus on muidugi suhteline)

Teiseks kõva pinnase tossupaariks on mul Skechers Gorun 4, mis välimuselt kannatada pole saanud kuid 680 km on nendega oma töö teinud ja tald on muutunud kõvaks ja varbaosa ära veninud. Nagu sussidega käiks :) Lisaks eelpool mainitud jooksukilomeetritele on nendega tõustud mööda treppe mitmeid kilomeetreid kõrgusesse seega ilmselt ei saa ka nende kestvuse üle väga nuriseda. Skechersite kaal 224g vs 310g boostidel. (algselt olid need mõnusad pehmed ka) Testisin Heddy Skecherseid, mis sama mudel kuid vähem kantud ja võib öelda, et need on oluliselt pehmema tallaga kui mul. Seega otsin ka uusi võistlusjalatseid lühemateks distantsideks ja ka trepile.

Olles surfanud mitmeid tunde mööda internetiavarusi siis eriti palju targemaks ei saanud ja kuna antud Adidastega olen ülimalt rahul siis sai ka uus paar samast perekonnast valitud. Otsejoones Adidaseid ostma ei tõtanud vaid käisin mööda Tallinna suuremaid spordipoode ja proovisin erinevaid jalatseid kuid valik langes siiski Adidas Energy Boostidele. Nendega saab nüüd pikemaid maid joosta korralik pehmendus ja ülimalt mugavad jalas :)

Mida ma aga ei leidunud on võistlustossud treppidele. Nike esinduspoest leidsin küll ühed kuid kahjuks minu suurust ei olnud. Kaalu ja mugavuse  poolest oleks ka Skechersi Go Speed 3 sobinud kuid antud tossude miinus on kehvemapoolne pidamine. Trepijooksul see aga oluline kuna tuleb pidevalt järsku keerata.
Seega milliseid tosse otsin? Vastus: kerged, mugavad, hea pidamisega
Poed mida külastasin: Rademar (Kristiine, Rocca) Sportland (Kristiine, Rocca, Ülemiste) Nike (Ülemiste) Adidas (Rocca) Sportsdirect (Ülemiste) Scechers (Kristiine)

Kui kellelgi on vastus olemas mida otsin ja kust neid osta saab siis võib julgelt teada anda :)
MM juba kahe nädala pärast ja loodetavasti selleks ajaks leian endale uued raketid.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar