esmaspäev, 19. september 2016

Moro Maraton 2016

Koht: Solo Sokos Hotel Tampere
Distants: 25 korrust, 442 trepiastet

Võistlustorn. Foto: Solo Sokos Hotel Torni

Eelregistreerimisel sain valida endale stardiaja kella 13 ja 17 vahele. Valisin 16:50. Viimasesse tundi tasus valida, sest siis lasti jooksjad suuremate vahedega. See garanteeris selle, et ei pidanud kellegist mööduma hakkama,
Ennem minu starti seisis tablool kiireim aeg 1:45, mis oli eelmise aasta võitjast 9 sek kiirem. Erinevaid kalkulatsioone tehes tundus see nibin-nabin jõukohane. Kahjuks aga ei olnud ja üleval aja teada saades olid numbrid 1:47 ehk kaotasin hetke liidrile vaid kahe sekundiga. Paar meest oli veel aga tulemata. Järgmine aeg 1:55 ja siis tuli eelmise aasta võitja Timo Silander, kes lajatas sellise aja nagu 1:37! Pettunud ma ei olnud ja kolmas koht oli igati hea tulemus. Jooks ise oli veits rabe, sest tegu oli keerdtrepiga, mis pööras vasakule poole. Polnud kunagi sellisel trepil jooksnud ja kuna eelnevalt ei saanud rada testida siis tuli jooksu käigus erinevaid variante proovida. Trepi laius oli ca 1,5m ja sisekurvis oli astme laius vaid ca 10cm (kui sedagi). Ka normaalne käsipuu oli vaid paremas küljes, kus oli aga distants pikem. Sai nii koperdatud kui sõelutud ühest servast teise kuid õiget rütmi ei leidnudki. Ajavõtt oli Si pulgaga ja üles jõudes oli see näpul veits viltu vajunud ja suurest väsimusest ei saanud seda kuidagi sinna auku kiiresti. Ka sellise lihtsa asjaga võib kaotada nii mõnegi sekundi. Jooks sai tuima jõu pealt tehtud.  Kui aus olla siis ega ei saanudki teada kuidas kõige kiiremini ja ökonoomsemalt üles oleks saanud, selleks peaks minema sinna trepile harjutama.
Osalejaid oli kokku 116, kellest 57 meest ja 59 naist.
Moro Maraton 2016 tulemused
Korraldus oli ladus ja kõik toimis hästi.
Video rajast: Moro maratoni rada

Auhinnaks sai diplomi ja ümbriku. Foto: Heddy Tiits

Auhinnaks sai kolmanda koha eest Tampere Sokos hotellide restoranide, baaride kinkekaardi 50.- väärtuses. Kuna olime abikaasaga kahekesi Tamperes, siis läks see auhind asja ette ja saime minna õhtul tähistama ja sööma.

Preemia hea töö eest. Foto: Heddy Tiits

Seekord valisin transpordiviisiks laev+rong. Laevapiletid 5.-/suund nägu (tänu ööjooksul saadud Viking Line kinkekaardile), rongipiletid eelnevalt netist ostes 10.-/suund nägu. Võib öelda, et Tampere külastuseks on see ideaalne variant, sest sadamast Helsingi raudteejaama on vaid 1,5km jalutamist. Rong on ka kiirem kui auto ja jääb ära roolis olemine. Rongi liikumiskiirus oli kohati 200km/h. Tamperes aga oli kõik vajalik 0,5 km raadiuses. Torn ise asus põhimõtteliselt raudteejaamas. Hotelli hinnad jäävad seal 70-100.- vahele toa eest/öö. Ekstreemne variant oleks hommikul sinna minna ja õhtul tagasi kuid see oleks olnud liiga väsitav. Selle asemel valisime ööbimise koha peal ja tänu sellele sai külastatud ka mitut vaatamisväärsust. Üks nende seas oli Soome kõrgeim hoone Näsinneula torn. Torn on oma välimuselt sarnane Tallinna teletorniga kuid natuke madalam. Vaateplatvormi kõrgus on maast 120m. Selle aasta märtsis toimus seal esimest korda ka trepijooks, kus astmeid 651. Juhul kui see järgmine aasta toimub siis tuleb see endale kalendrisse lisada.

Näsineula torn. Foto: Heddy Tiits




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar