pühapäev, 14. juuli 2019

Mudajooks 2019

Stardis tundus kõik lihtne - mine ja jookse ning koht esikolmikus olemas. Nimelt peaks jooksuvorm võrreldes eelmiste kordadega olema parem ja stardirivis ühtegi ületamatut vastast silma ei hakanud. Plaan oli alustada pigem kiiremini kui passides.

Kõik näib veel kerge. Foto:erakogu


Kõik toimis! Stardist võttis tempo tegemise enda peale Oliver Grauen, kes oma pikkuse ja vanuse poolest oleks saanud joosta ka lastejooksul. Esmalt arvasin, et ta jookseb end esimese poole kilomeetriga kinni kuid ei püsis üle kilomeetri ees ja ka teise sama palju minu selja taga teisel kohal. Lõpuk sai ta kuuenda koha - respekt! Peale kilomeetri või natukese rohkema läbimist võtsin liidripositsiooni sisse ja hakkasin vaikselt vahet konkurentidega suurendama. Umbes poole maa peal tunduski juba, et ongi tehtud. Aga ei, tehtud on siis kui oled joone ületanud!

Mis siis juhtus? Juhtus see, et kilomeeter või rohkem, minu jaoks jääkülmas vees sai minust võitu. Külmusin kangeks ja käed jalad hakkasid aegajalt krampi kiskuma. Vahepeal kui sai veest välja üritasin maksimaalselt kiiresti joosta kuid sooja ennem järgmist jahutust sisse ei saanudki - natuke uskumatu kuid nii oli. Totaalne külmavares ja veepelgur :D

Peale seitsmendat kilomeetrit sai Carry Saluste mu kätte, kusjuures väga hea koha peal, sest jõudsime koos mingisse raja ristumisse, kus jäime seisma ja laiutasime hetkeks käsi - kuhu edasi? Valisime paremale ja peagi rajajulgestaja hüüdis, et õige tee - vedas, sest mõtlesin juba, et nüüd olen lisaks külmahädadele ka ära eksinud. Jalad ei liikunud soovitult ja Carry vajus eest ära. Olin juba alla andnud ja proovisin kuidagi lõpuni joosta. Minu õnneks oli vahe järgnevaga ehk Ahti Sulaveega piisavalt pikk ja päästev finiš lähenes küll teokiirusel kuid siiski lähenes.

Viimane veetakistus läbitud :) Foto:erakogu


Viimane suplus tiigis oli isegi meeldiv võrreldes varasematega, sest seal oli vee temperatuur isegi õhust vist soojem, erinevalt sellest mis varasemalt rajal tunda sai. Viimase poole kilomeetri jooksusamm võis päris naljakas olla, sest tundus, et jooksin tikksirgetel jalgadel kuidagi komberdades ja samal ajal lõdises - kõrvalt kuulsin ka kommentaari, et tal on vist küll väga külm :D Oli jah - tuleb vist hakata ka talisuplejaks. Seda va külma vett olen kogu aeg peljanud aga treenituse kasvu ja rasvakaoga on see läinud erakordselt ebameeldivaks. Kogu jama tipuks jäi ka kurk järgmiseks hommikuks haigeks kuid see vast läheb ruttu üle.

Õnneks peagi peale finišit saabus kott koos soojade riietega ja juba tunni aja pärast oli keha taas normaalse temperatuuri taastanud. Eelnes korralik hammaste plagistamine ja värisemine - oleks poole maa peal saun olnud oleksin kahtlusteta sinna lavale hoopis leili viskama läinud! Elamus missugune ja takkajärgi ikka hea meel, et taaskord selle mudahulluse ette võtsin! Korraldus ladus ja ka jooksurõõmu jätkus siiski piisavalt.



Meeste esikolmik. Foto:erakogu

TULEMUSED
Ajakiri Jooksja

Lisaks minule panid sõbrad ja abikaasa ka neljaliikmelise segatiimi välja ja võtsid tiimide arvestuses kindla esikoha. Ka nimevalik oli neil äge - Mudajooks 2019 võitjad.

Võidutiim: vasakult Lauri, Valdo, Heddy ja Marko. Foto: Heiki Rebane

Järgmisel päeval elasin kaasa meie esirallisõitjatele Ott Tänakule ja Martin järveojale. Allpool videos päeva tipphetk - 14 Saverna katse 90 kraadine paremkurv, rahvast murdu ja meie ralliässad võtsid võidu! See 15 sekundit ja 11 katse 3 sekundit olid ootamist igati väärt :)



Tagasi jooksulainel ilmselt Kohilas kui jooksen 400 meetrit.

Jooksmiseni!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar