pühapäev, 8. mai 2016

Kevad on jooksuaeg! Saku trail run 2016

Päris palav ja raske oli juba. Ei jõudnud ära oodata seda, millal juba tuleb see tähis, et lõpuni on jäänud 1km. Mõtlesin, et proovin siis veel kiirust lisada kuid ilmselt see väga ei õnnestunud, sest jalg oli juba omajagu pehme ja sääred kanged. Eelnevatel lõikudel seljataha piiludes nägin, et nii mõnigi mees on suhteliselt lähedal. Samas arvasin, et võit on kindel, sest nägude järgi eeldasin, et jälitajad jooksevad 16. kilomeetrit, vähemalt eelmine aasta nad seda tegid. Õnneks vaim ei murdunud ja tempo püsis või tõusis isegi ning finishijoon saigi esimesena ületatud. Aeg 31:43, mis üle kahe minuti parem kui eelmisel aastal. Peagi selgus, et teise koha mees Rain Seepõld jäi vaid 16 sekundi kaugusele. Järgmine jooksja oli päral 26 sekundit hiljem- nii, et esikolmik 30 sekundi sees - päris hea.

foto: Priit Grünberg

Eelmise aasta kogemuse pealt teadsin, et jooksu algul tasub olla eesotsas, et mitte jääda kellegi aeglasema taha kinni selleks ajaks kui algab kitsas tiirutamine puude vahel. Nii saigi kohe stardist hurraaga minema mindud ja hoitud kohta kolmanda neljanda peal. Kusjuures see niinimetatud tiirutamine meeldib mulle selle raja juures kõige rohkem kuigi rikub head jooksurütmi. Puudust võis veel tunda vaid mõnest tõusust ja laskumisest nagu neid on igasügisesel Albu sügisjooksul. Tagasipööretel sai ka aimu kui kaugel on lähimad konkurendid. Kolmanda ja neljanda kilomeetri vahel möödusin hiljem kolmanda koha saanud Aleksandr Kuleshovist ja tegin ruttu väikse vahe sisse.
Peale poolt maad kui hakkas enesetunne juba raskemaks minema siis tundus ka, et jälitajad tulevad vaikselt lähemale. Vahe oli vast 15-20 sekundit. Õnneks päris kätte ei saanud keegi ja nii see viimase kilomeetri tähis ka tuli ja ka edasine võit.
Korraldus, ilm, rada - super! See oli ka üks põhjustest, miks otsustasin tänavuse Tartu jooksumaratoni vahele jätta.
Vaadates 16 km jooksu aegasid siis seal ilmselgelt esimesele kahele täna vastu poleks saanud - kaotasin neile esimese 8 km-ga natuke üle minuti.

foto: Priit Grünberg

Esmakordse Saku trail run-i tegin eelmisel 2015 aastal. Distantsiks samuti 8km ja koht esimene. Aeg 33:57 tempo 4:16 km kohta. Rada, ilm ja korraldus suurepärane.

Taustatiim. foto: Heddy Sokmann

Väiksed fännid. foto: Heddy Sokmann
Tiim 200-ga. Vasakul sõber Marko 9. koht 38:55
 foto: Heddy Sokmann

Selle nädala treeningplaan nägi ette kahte jooksu. Plaan tekib jooksvalt ja samuti ka täpne sisu.
Suuresti treeningi oma sisetunde järgi. Üritan vältida sellist peab tegema olukorda.
Teisipäeval tegin keskmisest kiirema 5 km  jooksu 4:30 tempoga, pulss 153. Neljapäeval aga anaeroobse läve treeningu, kus esmalt 10 min tsoon kahes, siis 10 min tsoon neljas, 10 min tsoon kahes ja siis rahulikult 15 minutit peale. Tsoon neljas keskmine pulss 172 ja tempo 3:54. Ideid treeningute kohta saan peamiselt garminconnect keskkonnast.

Lähituleviku peamiseks eesmärgiks on edukas osalemine trepijooksu Euroopa Grand Prix-l, mis toimub 17-19 juuni. Esimene etapp on Viinis, seejärel suundutakse Brno-sse ja finaaljooks on Bratislavas. Trepijooksu keskmine ajaline pikkus on 3-4 minutit ja seetõttu ka pikki jooksuvõistlusi ennem seda kavas ei ole. Loodan oma talvel laotud põhja peale ja sinna kiiremad treeningud peale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar