esmaspäev, 11. detsember 2017

Teistmoodi pühapäev

Kuna suusahooaeg hakkab peagi pihta ja maratonid tulemas, siis pikk rahulik treening on omal kohal!
Üksi aga üle 3h jooksutrenni naljalt teha ei viitsiks (eriti pühapäeva hommikul) või siis poleks eriti huvitav. Siinkohal tuli appi Facebook, milles ma alles hiljuti konto tegin - nimelt päris palju kasulikku infot muu jama kõrval võib sealt leida :) Kui nädal tagasi Enervit jooks-matka kohta lugesin siis saatsin selle info edasi ka sõber Markole ja nii me pühapäeva hommikul Linnahalli treppidel muu seltskonnaga liitusimegi.

Trenni ootsuses. Foto: Enervit Estonia
Valisime seltskonna, kus 5 minutit jooksu tempoga 6 min/km ja siis 5 minutit kõndi. Suurem enamus pea kahesajast osalejast liitus selle sama grupiga. Tuleb tunnistada, et vahelduseks oli väga mõnus lihtsalt kulgeda, tutvuda ümbrusega ja ajada juttu ilma, et peaks mõtlema kuhu edasi liikuda. Disatantsiks 26 km ja ajakulu kokku ca 3:15 Tee peal oli ka kaks joogipunkti, kus sai spordijooki/vett ja küpsiseid/komme. Kogu üritus mõistliku hinna ehk 2 euro eest. Järgmine sarnane üritus 7 jaanuaril ja võimalusel võtan kindlasti ka osa.

Paljassaare poolsaarel. Foto: Enervit Estonia

Kuna aga ka käed vajavad koormust siis sai kodus laskesuusatamise teatesõitu vaadates natuke üle tunni aja ka kumme venitatud. Seega päeva peale kokku ca 4,5h rahulikku treeningut. 

Paaristõuked :) Foto:erakogu
Eks peagi ole näha palju sellest kummivenitusest kasu on. Tundub igatahes tõhus ja võrreldes asfaltil toksimisega ei koorma niivõrd ka küünarnukke. Suusaekspanderid soetasin  mõned aastad tagasi: nevene.ee 

Tartu maratonini jäänud 10 nädalat - jõuab veel paremaks saada!




2 kommentaari:

  1. Kas kunagi plaanis ka kuninglik suusasõit Vasaloppet kaasa teha?

    VastaKustuta
  2. 90-ndal Vasaloppetil sai käidud 2014 aastal ja ka meenemedal välja teenitud ajaga 5:40 (sula ja värske lumi) - selle sõidu kannatused ja piinad siiani meeles :) 100-ndast võtaks taas osa kuid ilmselt stardikoha saamine suht keeruline.

    VastaKustuta