pühapäev, 7. mai 2017

Saku Trail Run 2017

Ennem starti. Foto: erakogu
Juba kolmandat aastat selle asemel, et seada sammud Tartu või õigemini Otepää poole, et osaleda järjekordsel Tartu jooksumaratonil läksin hoopis Sakusse, kus toimus Saku Trail Run 2017.
Osalesin taaskord 8km distantsil, kus tuli 3-ndat aastat järjest 1.koht ajaga 30:23


Meeste 8 km esikolmik. Foto: Porterracing

Kõigile, nii 16 kui ka 8 kilomeetri jooksjatele anti ühisstart. Kohe stardist panid noored hooga minema ja võtsin neile sappa kuid peagi neil hoog rauges ja möödusin. Kui varasematel aastatel mul eesotsas pikka pidu ei ole olnud ja pikema maa kiiremad on möödunud siis seekord olid lood teised.
Vaikselt kuid kindlalt hakkas vahe jälitajatega suurenema ja umbes poole maa peal ühel lagendikul tagasi vaadates ei näinud enam kedagi. Raske oli ennast sundida pingutama kuna otsene vajadus koha mõttes selleks puudus. Rada oli võrreldes varasemaga muudetud ja nikerdamist ja kurve oli tunde järgi rohkem. Lihtsamaks muutis jooksu ka asjaolu, et oli kuiv - seekord jooksin tavalise tossuga kuna antud rajal maastikujalatsil mingit eelist küll ei oska välja tuua. Paar kilomeetrit ennem lõppu tuli taaskord tuttav rada, mida varasemaltki joostud - lõputu pikk sirge, siis väike küngas ning päästev allamägi ning tehtud see oligi. Nii lihtne polegi vist ühelgi maastikujooksul olnud. Aeg eelmise aastaga võrreldes 1:20 kiirem kuid kuna rada uus siis päris 1:1 ei saa seda vaadata. Muidugi ise loodan, et seis umbes selline ongi, et jooks on grammi võrra arenenud võrreldes eelmise aastaga.
Tulemused: Saku Trail Run

Stiilinäide.  Foto: Porterracing

Naiste osas 8 km tulemustes kahjuks hetkel mingi segadus õhus sest protokolli järgi said auhinnatud esimesed kolm kohta 3-5 koha omanikud. Nüüd õhtul selgus, et Heddy oleks pidanud või õigemini protokolli järgi ongi esimene. Aeg 42,12 klapib ka isikliku pulsikellaga fikseeritud ajaga. Eks lähipäevad toovad selles osas selguse. Tegijatel ikka juhtub.
Selguski, et ajavõtja tegi eksimuse ja 8 km  parim naine oli Heddy :)

Saku Trail Run läbi aastate :) Foto:erakogu
Väga mõnus rada ning ka ilm taaskord super!

Juba vähem kui nädala pärast on kõikidel maastikujooksusõpradel võimalik osa võtta järjekordsest 3 tammi jooksust Jägala-Joal. Täpsem info singel.ee


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar