kolmapäev, 24. mai 2017

Pae pargi rahvajooks 2017

Selle kohta võiks öelda, et üks teistmoodi jooks. On see spordivõistlus, linnaosavanema valimisreklaam, lõimumisüritus või hoopis miskit kolmandat? On kuidas on, ilmselt kõike natuke :)
Minu ja ilmselt nii mõnegi teise jaoks väga hea võimalus teha üks kolmapäevaõhtune pingutus. Ilus ilm ja kodulähedane võistlus peale väsitavat tööpäeva sobis väga hästi.
Nagu viimasel ajal tavaks saanud siis osalesime kogu perega.
Distantsiks 4,8 km peamiselt kõvakattega rajal, mis lookles Pae pargis üles-alla. Meeldiv üllatus oli, et Lasnamäele Pae järve kaldale selline kena ja viisakas park loodud - palju rohelust, suur laste mänguväljak ja kena maastik.
Plaan oli teha maksimumilähedane pingutus - võib öelda, et see ka õnnestus. Stardist sai esmalt naiste vahelt slaalomiga läbi joostud ja siis mingi hetk olin korraks jooksu vedamas. Seda pidu ei jätkunud aga kauaks kuna jooksu võitja Sergei Rjabõškin peagi möödus ja läks. Pani sellise tempo peale, et ei mul ega Rain Seepõldil, kellega järgnevad paar kilomeetrit koos jooksin, polnud jaksu kaasa minna. Esimene kilomeeter 3:27, teine 3:32 ja siis tempo veidi langes ning Rain läks vaikselt oma teed. Kolmas kilomeeter 3:38, neljas 3:40 ja lõpu tempo 3:34.
Kokku siis 3 koht ajaga 16:35,4
Karikakogu sai täiendust ja lisaks linnaosavalitsuse meened, Sparta tasuta 5x pääse ja Tallinki kinkekaart, millel tund tennise või sulgpalli mängu  :)

Meeste esikomik. Foto: erakogu

Olles sel kevadel võistelnud vaid maastikujooksudel siis oli see heaks vahelduseks.
Järgmine start juba laupäeval Emumäel, kus rajaks taas maastik ja mäed :)



2 kommentaari:

  1. Esialgsete plaanide järgi pidin samuti stardijoonele asuma, kuid viimasel hetkel loobusin. Kuna võistlusgraafik võrdlemisi tihe, siis otsustasin puhkuse kasuks. Pae pargis käisin mingil perioodil päris tihti trenni tegemas, kahjuks viimasel ajal pole sinna enam jõudnud. Samas võiks, sest rada seal hea ning saab ka piisavalt tõusumeetreid ühtlasi kätte.

    VastaKustuta
  2. Sealt hea ühendus ka Kadrioru pargiga - seega päris pika ja huvitava ringi saaks keset linna teha.

    VastaKustuta