pühapäev, 19. märts 2023

Rondo1, Varssav - Towerrunning Tour 200




Rondo1 trepijooks on kõrgeima kategooria võistlus sel aastal Euroopas. Distantsiks on 38 korrust mida tuleb läbida 2 korda. Puhkepaus kahe jooksu vahel ca 0,5h



Arvestades meeste ülikõvat taset sel võistlusel siis ootused ja lootused oli seekord murda 9 minuti piir ja jõuda esikümnesse. 

Varasemat kogemust arvesse võttes teadsin, et tuleb alustada tasa ja targu. Panin ka metronoomi kellal 115 rütmiga tiksuma, et alguse hoogu pidurdada.

Minu selja taga startis poolakas Pawel Ruszala, kes ca 25ndal korrusel mulle järgi hakkas jõudma. Tol hetkel tundsin end aga suht hästi ja panin gramm käiku juurde, vahe esialgu püsis suht väike kuid lõpus ta isegi vajus veits ära. Minu aeg 4:25,8 koht peale esimest ringi tagasihoidlik 13 ja vahe Sanderiga vaid 1 sekund. Hea oli ka see, et mehi keda püüda oli eespool päris mitmeid. Enamus jookseb esimese ringi liiga kiirelt ja kukub teise jooksuga 10-30seki ära.

Võtsingi vähe teravamalt teist jooksu ja kuigi tundub, et pingutusaste on palju suurem siis pigem on juba positiivne hoida samat tempot. Endalegi üllatuseks sain ajaks 4:21 ja nagu arvata oli siis sain ka kolmest konkurendist mööda ja lõpetasin 10-ndal kohal :)  Arvestades olukorda, millest kirjutan allpool võin võistlusega igati rahule jääda.





Nagu sel aastal "tavaks" on saanud siis eelnev öö hotellis oli kõike muud kui meeldiv. Öösel sai mind mingi järjekordne viirus kätte ja külmavärinate saatel ärkasin hommikul paksu pea ja halva enesetundega üles. Kuigi rahutuid unetunde tuli pea 11 siis puhkepulss oli tavapärasest 5 lööki kõrgem, energiatase 57 ja hrv eelneva öö 70 pealt kukkunud 58 peale. Siiski teadsin, et suudan end kokku võtta ja selle pulli ära teha. Hommikusöök sisse, tabletid peale ja peale mõnetunnist lebotamist oli aeg soojenduseks. Energiatase oli langenud juba 21 peale ja pulss püsis ka niisama püsti seistes 120 peal. Soojenduse tegime Kaisa näpunäidete järgi, mul möödus see paarkümmend minutit jooksu ja harjutusi seal 170 pulsi peal. Aga varasema kogemuse pealt teadsin, et see ei ole takistuseks ikkagi korralik tulemus teha. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar