laupäev, 21. detsember 2019

Audi Vana-aasta jooks

Elu nägu filmis :D

Mida teha kui lähed wc-sse ja uks lukustub kuid lahti enam ei tule?

Ukse taga oli vaikus ja lukk kuidagi vaatamata suurtele pingutustele lahti ei tulnud. Otsisin siis netist (interneti levi oli ka alla igasugu arvestust) Rocca al Mare kooli telefoni numbri ja helistasin sinna. Automaatvastaja teatas, et täname helistamast kuid oleme tagasi viiendal jaanuaril - tore küll mõtlesin omaette. Mis siis teha? Jalaga uks eest ära lüüa? Kooli vara ikkagi ja pole ilus laamendada.

Helistasin siis treenerile, kes hakkas asjaga tegelema. Õnneks oli eeldatava stardini veel omajagu ehk ca pool tundi. Peale viit minutit jändamist oli kuulda, et keegi oli ukse taha tekkinud ja tahtis ka vetsu saada - pool võitu :) Kuna väljaspoolt tundus esmapilgul, et avamine on võimatu siis tekkis juba tunne, et äkki ei jõuagi starti. Siiski peale mõningast pusimist uks avanes ja päästetud ma olingi :)

Täppsportlased Meeskond, vasakult: Tarvi; Kristjan, Marek, Heiki ja mina. Foto:erakogu

Selline sissejuhatus siis jooksule. Eeldused hea tulemuse tegemiseks minu poolt olid enam kui kahtlased, sest teisipäevane lõigutrenn treppidel ja kolmapäevane lõigutrenn hallis tegid jalgadega üks null. Nimelt kui reedel võistluseelset soojendust läksin tegema lõi parema jala sääre keskele luusse korraliku valu ja kogu järgnev 6km oli paras piin. Lootsin, et läheb paremaks kui soojaks saab kuid ei läinud, läks hullemaks ja lõi ka jala kergelt tursesse. Alustasin ravi ja puhkusega lootuses, et läheb üle.



Hommikul otsisin kapist säärised ja tõmbasin valuvaigistava kreemiga jalad üle ja tuleb takkajärgi tunnistada, et kõige hullem ei olnudki. Valutama hakkas rohkem hoopis teine jalg. Teatepulga saades sildu põletava tempoga minema ei läinud ja esimene km tuli 3:48 jaenamvähem sarnases taktis ka jätkasin. Tagasipöördel kui tuul vastu hakkas olema langes tempo natuke kuid mitte oluliselt ja kokku sain ajaks 32:35 ehk 3:52/km pulss avg 179 Meeskonna tõstsin 13 kohalt 9-ndaks ja võib öelda, et oma miinmumi tegin siiski ära. Kaks aastat tagasi jooksin 32 minutiga.

Pärast jooksu kõige parem seis ei olnud kuid lootus on, et sellest jamast pääseb ilma treeningpausita. Osad jooksud vahetan siiski muu tegevuse vastu (ratas, suusatamine, ujumine) välja. Eks järgnevatel päevadel saab targemaks.

Sportimiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar