neljapäev, 14. veebruar 2019

Tartu maratonil tuleb koht top 100-s?

Stardinumber 2019 - 127

Minu üheks sportlikuks eesmärgiks, mille poole püüdlen on jõuda Tartu Maratonil 100 parema sekka - ei rohkem ega vähem!
Kinnisilmi ja iga hinna eest seda aga ei püüa - see peab tulema kehalise arengu loomuliku osana. Nimelt vaja olla hea ka paljudel teistel aladel, eeskätt muidugi trepijooksus.

EMHI lumeolude kaart jaanuari lõpus.

Tartu Maratoni peamine küsimus ennem selle toimumist on alati ilm ja lumeolud. Pole lund ja külma pole ka maratoni.  Kui eelmise aasta talv algas nirult detsembris, jaanuaris ja veebruariks oli see kogu oma ilus ja lumevõlus kohal siis seekord on kõik vastupidi. Kui veel paar nädalat tagasi oleks julgenud mürki võtta, et lumeolude taha see ärajäämine küll pugeda ei saa siis nädalapäevad tagasi oli aga kõik muutunud. Saabus suur sula, mis esmaprognooside kohaselt pidi kestma vaid mõned päevad kuid mida aeg  edasi seda soojemaks kõik prognoosid ka muutusid. Õnneks aga rajaolud piisavad, et maraton täies mahus ka seekord saaks ära peetud.

Eelmisel ehk 2018 aastal tegin oma parima maratonitulemuse saades 138 koha. Suusakilomeetreid olin ennem maratoni kogunud 1000, millest 200 klassikas. Numbrid, millega on maratoni sõita kindel nauding :)

Nüüd aga on käes aasta 2019 ja treeningpäevikus suusakilomeetreid vaadates enesekindlus lakke just ei lähe. Kokku ca 650 kilomeetri, millest 150 klassikas. Tegelikult poleks muretsemiseks põhjustki kui poleks olnud seda nädalast sunnitud treeningpuhkust 2 nädalat ennem maratoni. Lisaks reie ülekoormusele suutsin ka haigeks jääda ja just see viimane on võtnud kindlasti omajagu võhma vähemaks. Siiski pole veel püssi põõsasse visanud ja lootes määrida endale supersuusad ja mine tea äkki satub olema just minu päev :) - loll loodab lõpuni!

Fluorimäärded alla. Foto:erakogu
Suusad määrin alati ise ära, siis pole põhjust peale enda kedagi kiruda. Õnneks on 90% juhtudel tulemus olnud väga hea. Libisemise tegingi juba ära: Rex põhjapuhasti/krunt, HF kollane ja katteks Briko kollane pulber. Enne starti tõmban stardikiirenduseks alla Rex Hydrex geeli. Pidamisega kiiret pole - kliister see saab olema aga milline täpselt, selle las targemad selgitavad laupäeval rajal välja.

Edukat maratoni kõigile, kes katsumuse sel aastal ette võtavad!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar