laupäev, 5. mai 2018

Trepijooksu MM Taipei 2018

Taipei 101 Foto:erakogu

Ajalugu on tehtud ja esimese eestlasena sain au osaleda Trepijooksu maailmameistrivõislustel, mis toimusid seekord Taiwani pealinnas Taipeis Taipei 101 pilvelõhkujas!

Võistlus algas kohaliku aja järgi kell 7 varahommikul. Võistlusstart oli 2 - esimene nn "sprint" 35-ndale korrusele läbides üle 800 astme ehk sama palju kui meie Teletorni tippu ja 1,5h hiljem pikk distants ehk 91 korrust 2046 astet. Kes trepijooksu proovinud see teab, et tegu päris hullu katsumusega :) Mõlema jooksu kohtade eest jagati punkte ja koondtulemuse põhjal selgus lõplik edetabel.

Kuidas siis läks?
Enesetunne enne starti hea, tuju hea - kõik hästi!
Koht kokkuvõttes 25 Esimese jooksu 23 ja teise 26 - olen rahul ja õnnelik :)
Kokku sai eliidis kirja tulemuse 58 jooksjat väga paljudest erinevatest riikidest üle maakera, seega keskmisest parem natuke nii, et on põhjust rahuloluks. Võib öelda, et kogu trepijooksu maailma edetabeli paremik oli sellel jooksul esindatud ehk tase ülikõva! Lisaks meile saavad võimaluse tippu joosta 4000 osalejat individuaalis ja 3000 võistkondlikult. Meeletult suur üritus :)


Peale jookse!  Foto:erakogu
 Mis tunne oli?

Nagu põrgukatlas jookseks :D koridoris oli julgelt üle 30 kraadi sooja ja õhk seisis.
Esimese jooksu taktika oli ennast mitte väga kinni joosta ehk hoiduda maksimum pingutusest - see ka õnnestus kuigi kui tulemusi vaadata siis oleks/poleks pidanud võibolla gramm rohkem vajutama, sest alla 3 sekundi parem aeg tähendanuks kohta top 20 parema seas. Varu jäi igatahes sisse aga samas võibolla oleksin sellega lõivu maksnud oma teise jooksu tulemusele.
Kuigi teises jooksus sain isegi kehvema koha kui esimeses siis olen selle pika maa tulemusega hoopis rohkem rahul, sest suutsin seal edestada nii mõndagi konkurenti Euroopast kellele olen muidu alati alla jäänud. Pikemal distantsil oli minust paremad 10 jooksjat Hiinast/Taiwanist ja sprindis vaid 4.

Pika distantsi tulemus :) Koos sprindiga kogu võistlusaeg 18:10 Foto:erakogu

Midagi kripeldama ei jää ja olen õnnelik, et sain oma maailmameistrivõistluste debüüdi tehtud ja uute kogemuste võrra rikkamaks.

Kellest said maailmameistrid?

Meestest võttis oma teise maailmameistritiitli selle ala viimaste aastate valitseja Piotr Lobodzinski ja naistest samuti selge favoriit ja maailma edetabeli juht autraallanna Suzy Walsham

Naiste top6
1. Suzy Walsham AUS
2. Valentina Belotti ITA
3. Zuzana Krchova CZE
4. Dominika Wisniewska Ulfik POL
5. Muhua Jian CHN
6. Cindy Harris USA

Meeste top6
1. Piotr Lobozinski POL
2. Christian Riedl GER
3. Frank Nicolas Carreno COL
4. Ryoji Watanabe JAP
5. Mark Bourne AUS
6. Goerge Heimann GER


Parimad naised. Foto:erakogu

Parimad mehed. Foto: erakogu

Puhkus alaku! Tegelikult juba nädala pärast olen Team Estonia koosseisus koos Eesti parimate trepisprinteritega (Sander Kaur, Rando Riks ja Mardo Lundver) Lahtis Red Bull 400 mäkkejooksuvõistlusel stardis. Seniks aga naudin veel paar päeva kena 30 kraadist suve ja tutvun imeilusa Taipei linna ja loodusega!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar