teisipäev, 11. juuli 2017

Oandu - Ikla vol 3

Seekordne rattamatk sai jätku Türilt ja sihtkohaks lõpppunkt Ikla. 
Logistiliselt paras peavalu Tallinna lähedal elades kuid siiski leidsime hea lahenduse. Nimelt sõitsin oma autoga Türile ja jätsime auto sinna raudteejaama parklasse. Pool seltskonda tuli Tartust ja kuna ka Iklasse saabus auto Tartust meile järgi siis sobis see hästi kuna saime Viljandis maha minna, kust sai elroni abiga tagasi Türile. Teised said sealt otse Tartusse.

Kuna Soomaa rahvuspargi ääres ülemäära palju majutuskohti pole ja seda enam juulis, siis pidime tegema enda kohta päris hullu päeva ehk sõitma Türilt Kilingi-Nõmmele kus broneerisime toad. 
Seekord ilmataat õnnistas meid päikselise ilmaga ja see lihtsustas meie matka olulisel määral.
Seda, kui palju kilomeetreid sinna mööda matkarada täpselt on ei teadnud meist keegi. Arvamused olid 80-100 aga tuli hoopis 117. Keegi ei viitsinud ennem täpselt uurida :)
Rattakilomeetreid sai ennem matka kogutud minimaalselt ja see andis ka kõigil tunda. Seda enam, et mitte keegi polnud meie seltskonnast varasemalt nii pikka maad sõitnud. Suurimaks murekohaks sai sadulas istumine :) Tee ise erilist pinget ei pakkunud kuna enamjaolt sai liigutud mööda lõputuid kruusasirgeid, sekka ehk paar kilomeetrit ehtsat metsa. Mida kilomeeter edasi seda tüütumateks need sirged muutusid - lõpuks said need nimetuse "motivatsioonisirged" Paras vaimu treening. Motivatsioonirgetele lisasid põnevust ka hiigelparmud, mis õnneks sõites kedagi ei purenud - soomaa ikkagi.

"Motivatsioonisirge" Foto:erakogu

Siis kui umbes pool päevateekonnast läbitud, siis selgus, et mu tagapidur oli peale jäänud. Juba Türil tundus kahtlane kuid ei pööranud sellele erilist tähelepanu. Kuna seda toimima ei saanud siis sai pidur eemaldatud. Vähemalt sai korralikult trenni tehtud.

Lebokunnid Foto:erakogu

Selliseid nägin kolme päeva jooksul 6 tükki. Foto:erakogu

11 tundi peale starti Türilt  ja 117 kilomeetrit hiljem jõudsime Kilingi-Nõmmele. Puhast sõiduaega ca 7 tundi. Pole paha! Kes sama teekonna ette võtab siis peab arvestama, et antud lõigu peale ei jää mitte ühtegi poodi ja ka asustust on matkaraja ääres minimaalselt. Seega kogu toit ja jook peab endal kaasas olema - meil oligi. Varusid saime täiendada Kilingi- Nõmmel.

Rae järv Laiksaare külas. Foto:erakogu


Järgnevad päevad meil erilist pinget polnud kuna Ikla oli juba peaaegu kiviviske kaugusel ehk umbes 60 kilomeetrit vaid minna - seda kahe päevaga. Hommikul tervitas meid taaskord päike ja soe ilm. Sel suvel selliseid päevi just ülearu palju pole olnud ja tegi tuju ikka väga heaks. Seda enam, et järgmine sihtkoht Kabli asub mere ääres.


Atraktsioone igale maitsele. Foto:erakogu
Taaskord oli tee lihtne ehk metsaradu polnud - vaid kruus ja asfalt. Siiski keerasime korra trassilt kõrvale ja saime kilomeetri kahe jagu metsas hullata. Natuke oli metsa ka sealsamas Rae järve ääres kuid sedagi vaid näpuotsaga.



Näpuotsaga sai ehtsat metsarada ka :) Foto:erakogu
Lõpp juba paistab! Foto:erakogu


Väljateenitud puhkus. Foto:erakogu
Teise matkapäeva saldoks kujunes puhast sõiduaega 3 tundi ja 51 kilomeetrit. Juba enne kella kolme jõudsime Kablisse kämpingusse. Seekord see sobis hästi kuna ilm oli ilus ja rannapuhkus kõigil ausalt välja teenitud. Iklasse jäi siit vaid 14 km ehk "paraadetapp" Kämping, kus peatusime asus Lepanina hotelli kõrval. Seal sai nii söömas käidud kui ka õhtuks saun broneeritud, et pidada maha ka väärikas lõpupidu. Saunaskäik oli aga uusi kogemusi pakkuv. Aeg oli seda korralikult purenud ja vaatamata mullivannile, basseinile ja vaatele merele ei toiminud seal hästi kõige tähtsam ehk leiliruum. Keris tegi vett peale visates vahest pauku ehk midagi läks seal lühisesse. Sai õnneks ikkagi kuidagi leilid ära võetud ennem kui kaitsmed lõplikult välja lõi. Kõige tipuks kukkus ka lava alla kui Marko sinna peale istus. Lihtsalt nii mäda oli üks tala :) Peale sauna sai veel välibaaris mõned õlled võetud vaatega merele. Seda sooja, tuulevaikse ilma ja päikeseloojangu saatel.


Panoraam Ikla lähistelt. Foto:erakogu

Kolmas päev kujunes aga vaid lühikeseks asfaltisõiduks, mille kulminatsioon matkatee lõpppunkt Iklas. 3 aastaga sai Oandu-Ikla matkatee 370km haru sõidetud. Koos lisadega saime kokku 553 kilomeetrit ja 9 päeva seiklusi - tore oli!

Tehtud! Foto:erakogu
Siit saab aga edasi minna ja loodetavasti juba järgmisel aastal hakkame läbima 820 km pikkust teekonda Lõuna-Eesti kuplite vahelt Läänemaale. 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar