esmaspäev, 4. aprill 2016

Tallinn TV Tower Run 03.04.2016

Minutid tiksuvad ja pulss on juba ilma liigutamatagi laes ning siis on see käes - start. Alguses mõned rahulikud sammud ja jõudes liftideni "gaas" põhja, sest just sealt hakkas aeg jooksma. Peale lühikest sirget järsk tagasipööre treppidele - seal libises vasak jalg alt ning käpuli maas ma hetkeks olingi. Tore start küll, mõtlesin omaette. Õnneks midagi ära ei väänanud - murdnud ja kaotasin ehk vaid sekundi. Plaan oli kohe alguses kõvasti pingutada, et oleks hiljem mille pealt edasi "roomata". Peale 10-ndat korrust vaatasin kellale, et mis tempo on, kuid oh üllatust see oli kukkumise tagajärjel kinni läinud. Läbi häda vajutasin uuesti starti ja jätkasin teekonda. Jube raskeks hakkas minema kuskil poole maa peal. vaatasin uuesti kella ja jälle oli see kinni läinud. Enam polnud jaksu kellaga jamada vaid üritasin ennast kuidagi liikumas hoida. Hoidsin tempot sellisena, et püsiks niiöelda jooksusamm. Viimasel 10 korrusel leidsin veel korraks lisajõudu ja panin kõik, mis järgi välja ning nii see lõpujoon vastu tuligi. Nagu ikka trepijooksul siis horisontaali põrandale maha. Nii pikalt polegi kunagi pidanud põrandat kallistama kui siis. Mõned minutid hiljem, aega ei oska öelda, sest tundus nagu terve igavik tõusin püsti. Jalad olid täitsa läbi aga tunne hea. Ajast polnud muidugi õrna aimugi - sisemas lootsin, et ehk alla 5 minuti ikka on. Liftiga alla ja si-pulk lugejasse ning tõe hetk oli käes.  Aeg 4:46,8 koht 1.
Uus Eesti rekord ja aeg alla 5 minuti tegid tuju väga heaks!

Finaaljooksu start. Kopsud õhku täis ja minek. Foto: Aivar Pärtel

Seekordne teletorni jooks oli minu jaoks kolmas. Debüüt sai tehtud 2014 aastal kui sõber Hannes kutsus mind sellisele toredale üritusele. Aeg 6:07,9 koht 29. Aasta hiljem ehk 2015 sai uuesti proovitud ja läks juba oluliselt paremini. Aeg 5:31,1 koht 10. Sel aastal võtsin end kokku ja osalesin ka Radissoni ja Olümpia trepijooksul. esimesel teine ja teisel esikoht. See andis päris suure lootuse ka teletornis paremate kohtade eest võidelda. Samuti olin käinud mitmel avatud treeningul.

Ennem eeljooksu sai tehtud korralik soojendus ning ennast vaimselt ette valmistatud, sest ootused olid kõrged. Kuigi päris kindel ei olnud kuidas minema hakkab siis poodiumile lootsin jõuda. Esmakordselt oli see aasta ka kvalifikatsioonijooks, mis tähendas, et tuleb joosta kaks korda. Kahte väga hullu ja võrdset pingtust ei julgenud proovida ja nii saigi kerge varuga esimesele peale mindud. Jooksin terve jooksu nii, et hinge päris kinni ei võtaks. Aeg 5:00,6 koht 1. Vahe järgnevaga ehk nimekaimu Rauno Reinartiga  20sekundit. Nüüd jäi oodata teist starti, milleni oli poolteist tundi aega.



Poodium. Foto: Agnes Pajur


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar