teisipäev, 27. august 2019

Red Bull 400 Bischofhofen

Millega tegu?
400 meetrit suusahüppemäest üles. Et liiga lihtne ei oleks siis tuleb seda antud võistlusel lausa 3 korda teha. Just nii - esmalt kvalifikatsioon, kus ca 840-st startinust kukub pea 500 välja.


Enne starti koos ühe oma suurima fänniga :) Foto:erakogu

Tugevamate jaoks tähendab antud formaat seda, et kvalifikatsioon ja poolfinaal tuleb läbida võimalikult säästlikult. kvalifikatsioonijooksule läksingi kindla plaaniga see lihtsalt läbida kontrollides jooksu käigus olukorda ja aega. 98 koht ja aeg 4:57 viisid mind kindlalt edasi poolfinaali.

Selline pisike mägi. Foto:erakogu

Poolfinaalis tuli aga jalad kõhu alt välja võtta ja anda endast juba märksa rohkem, sest 243-st startinust sai 70 edasi finaali. 90-95% pingutus tähendas poolfinaalide 22 kohta ajaga 4:26
See etteaste jättis aga ka juba jälje jalgadesse ja mingit kerget jooksu finaalis polnud oodata.
Ajavahe kvalifikatsiooni ja poolfinaali vahel oli ca 3h ja finaaliga 2h seega päris korralik päev.

Finaal. Foto:erakogu

Finaalis sain päris hästi minema ja olin esimese 100-150 meetri peal päris heal kohal. Siis jäin aga kergelt karpi ja hea rütmi saamine ei õnnestunud. Mida ülespoole seda töntsimaks läks jalg ja mitmete konkurentide möödumine ei lisanud just jõudu. Viimasel 20 meetril suutsin siiski kerge kiirenduse enne lõppu teha ja paar kohta parandada. Nagu ikka siis jalad lõid tuld ja kopsud põlesid kuid jäin siiski rahule. Aeg 4:28 ja koht 34. Lootsin küll märksa parema tulemuse teha kuid takkajärgi võistluste käiku vaadates võib rahule jääda ka selle saadud kogemusega.

Taastav mägimatk :) Foto:erakogu
Peale jooksu tegime veel väikse tunnise mägimatka sealsamas matkarajal. 

Bischofshofen mäe otsast vaadatuna. Foto:erakogu

Sel aastal plaanis osaleda ka Red Bull 400 Planica etapil Sloveenias. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar