pühapäev, 30. detsember 2018

Ööjooks -Talve eri 2018

Kõik on rõõmsad! Foto:erakogu

Paganama raske on minna starti ja proovida pidada plaanist kinni mitte endast maksimum anda. 99% võistlustest, kus osalenud olen ka endast parima andnud ehk poolpildituks jooksnud. Üldjoontes seekord õnnestus kuigi oleks võinud veel rahulikumalt startida.
Miks siis mitte maksimumiga? Põhjus lihtne, sest siis taastumine võtab kauem aega kuid praegu vaja usinalt trenni teha mitte puhata ja taastuda.
Alustasin ca 4 min/km tempoga. Startisin üsna eest ja see põhjustas selle, et päris paljud jooksid mööda - tekkis selline teo tunne :) Teadlikult kellegagi kaasa ei läinud ja hoidsin oma tempot - selline tempokas kuid paraja varuga. Esimesed 5 km läbisin ajaga 19:53 -ga ja 23-ndal kohal. Teise ringi alguses tõstsin natuke tempot ja paljud eelnevalt möödunud hakkasid selg ees vastu tulema. Seitsmes kilomeeter tuli ajaga 3:48, järgnevad kaks natuke aeglasemalt, sest omajagu oli tegu lühema maa aeglasematest möödumisega ja libedusega võitlemisega. Viimasel kilomeetril tegin aga kiireimad liigutused ja teise poole ajaks tuli 19:18, kokku 39:15 ja 14 koht. 
Eesmärk sai täidetud ja enesetunne nüüd päev peale jooksu väga hea. 2017 aasta Rakvere ööjooksu 21,1km distantsil oli mu esimese 10 km aeg 38:55 ehk 20 sekundit kiirem.

Aasta lõpetuseks päris tore jooks. Oli nii pauku, mürtsu,  tulemöllu kui tossu - paraku väga ei saanud ringi vaadata kuna jalgealune oli oodatust libedam ja tuli pingsalt jälgida kuhu astud, et mitte libastuda ja kukkuda. Tundub, et korraldajatel oli Icebugiga diil, et rada oleks libe ja nende tossudega jooksjatel selge eelis. Talvejooksu tunde sai kätte pigem nädal varem toimunud Vana-aasta jooksul Tallinnas. Sellegi poolest au ja kiitus Rakverele ja korraldajatele, et ka sellisel ajal suutsid rahvamassid kokku ajada ja ühe emotsioone pakkuva ürituse teha - aitäh :)

Selle nädala treeningud:
E - suusatamine vaba           14 km 1:00 taastav
T - suusatamine vaba            26km 1:50 aeroobne
N - sõudekas                           6km 0:30 soojenduseks
N - jõud jalgadele                            0:25
N - trepitrenazöör                            0:30 aeroobne
N- jooks                                           0:20 taastav
R - suusatamine                     20km 1:30 aeroobne
L - ööjooks                             10km 0:39:15 anaeroobne
P - suusatamine                      14km 1:00 taastav

                                           Kokku: 7:40                                  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar